REZULTATE BACALAUREAT TIMIŞ 2017, o singură medie de 10. Vezi cine este eleva care a luat cea mai mare notă

REZULTATE BACALAUREAT 2017 TIMIŞ. Ministerul Educației a publicat, în jurul orei 12.00, notele obținute de absolvenții de liceu la examenul de Bacalaureat din acest an. În județul Timiș, promovabilitatea este de 72%.
Roxana Gagiu
05 iul. 2017, 10:18
REZULTATE BACALAUREAT TIMIŞ 2017, o singură medie de 10. Vezi cine este eleva care a luat cea mai mare notă

REZULTATE BACALAUREAT 2017 TIMIŞ. La această sesiune s-au înscris 4.191 de candidați din județul Timiș, însă 318 au absentat. Din cei 3.873 de absolvenți care au susținut probele din cadrul „examenului maturității”, 2.791 au obținut medii peste 6. Prin urmare, examenul de Bacalaureat a fost promovat de 72% dintre candidați.

Potrivit pressalert.ro, o singură elevă din județul Timiș a reușit performanța de a obține nota 10 la toate probele. Este vorba de Ansira-Ariadna Dinu, de la Colegiul Național Bănățean. Alți 16 candidați au medii peste 9.90.

Astăzi, 5 iulie, între orele 16.00 – 20.00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații, urmând ca rezultatele finale să se afișeze în data de 10 iulie.

  • STABILIREA REZULTATELOR FINALE SI REZOLVAREA CONTESTATIILOR

Dupa încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat si dupa evaluarea si notarea tuturor lucrarilor scrise, se comunica rezultatele finale pentru toti candidatii.

Pentru fiecare candidat care a obtinut cel putin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculeaza media generala de bacalaureat ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la respectivele probe.

Nu se calculeaza media generala de bacalaureat pentru candidatii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminati de la o proba.

Contestatiile la probele scrise se depun si se înregistreaza la centrul de examen, în perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat.

Dupa terminarea evaluarii si deschiderea lucrarilor, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, în comparatie cu cele acordate initial. În situatia în care se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o a treia comisie, formata din alti profesori cu experienta, altii decât cei care au evaluat initial lucrarile în centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectând cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestatii.

Anul trecut, 44.399 de contestatii au fost depuse dupa afisarea primelor rezultate obtinute de candidatii prezenti la probele scrise ale examenului national de Bacalaureat 2016 din sesiunea iunie – iulie. Numarul contestatiilor este inferior celui consemnat în prima sesiune de anul trecut (50.491) si superior în raport cu datele din sesiunea iunie-iulie 2014, când au fost depuse 40.452 de contestatii.

Din totalul celor 44.399 de contestatii, cele mai multe vizeaza lucrari la proba scrisa de Limba si literatura româna: 18.466. La proba obligatorie a profilului au fost înregistrate 13.430 de contestatii, iar la proba la alegere a profilulului si specializarii, 12.032 de contestatii. Pentru proba scrisa la Limba si literatura materna au fost depuse 471 de contestatii. În medie, au fost contestate 11% din totalul lucrarilor elaborate la aceste probe.

Cele mai multe contestatii au fost depuse în Capitala (5.279) si în judetele Iasi (2.123) si Arges (1.732), iar cele mai putine, în judetele Covasna (334), Tulcea (343) si Ilfov (377).

Înainte de contestatii, rata de promovare înregistrata de absolventii care au sustinut probele în prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2016 este de 66,7% (cu 0,3 mai mare decât rata de promovare din aceeasi sesiune a anului trecut).

Astfel, au promovat 86.262 (66,7%) de candidati dintr-un total de 129.390 de candidati prezenti. În functie de anul scolar în care au absolvit studiile liceale, 81.490 de candidati promovati provin din promotia 2015-2016 (74,1%, rata de reusita din cei prezenti), iar 4.772 de candidati provin din promotiile anterioare (24,6%, rata de reusita). S-au înregistrat 56 de medii de 10 (cele mai multe în Capitala – 7 medii).

Din totalul celor 137.338 de candidati înscrisi, s-au prezentat 129.390 de candidati (109.973 din promotia 2015-2016 si alti 19.417 din promotiile anterioare). Precizam ca 7.948 de candidati au absentat, în timp ce 42.937 de candidati au fost declarati respinsi (28.383 din promotia curenta si alti 14.554 din promotiile anterioare). Au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 191 de candidati. Acestia nu se vor putea înscrie la urmatoarele doua sesiuni ale Bacalaureatului.

Pe judete, cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judetele Cluj (83,32%), Bacau (79,91%), Brasov (78,21%) Sibiu (77,69%) si Galati (77,65%). Rata de promovare în Capitala este de 68,5%. Judetele în care rata de promovare s-a situat sub 50% sunt Ilfov (34,15%), Teleorman (48,48%) si Giurgiu (40,06%).

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Programul secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2024, turul 1. Când votează românii
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Iarna își face de cap înainte de alegeri. Urgie în 23 de județe
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură imensă pentru UDREA. Dezvăluirea care cutremură toată închisoarea
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Secretarul general al NATO, Mark Rutte, se întâlnește cu Donald Trump pentru discuții asupra securității globale
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni