Victor Ponta: Guvernul să fie condus de Premier de la Palatul Victoria, nu de Liviu Dragnea de la sediul PSD

Victor Ponta face o paralelă între situaţia PSD şi cea a altor partide de stânga din Europa, care şi-au pierdut electoratul aproape în întregime după ce nu şi-au respectat deloc promisiunile electorale. Fostul premier foloseşte acest prilej pentru a-l ataca din nou pe Liviu Dragnea.
Filip Stan
05 iul. 2017, 14:19
Victor Ponta: Guvernul să fie condus de Premier de la Palatul Victoria, nu de Liviu Dragnea de la sediul PSD

1. „Am mintit de dimineata pana seara timp de un an si jumatate. Este evident ca ce am promis nu era adevarat si nu puteam face – este clar ca eram mult dincolo de posibilitatile reale ale tarii noastre…”!

Stiti cui apartine aceasta marturisire pe care o citez mai sus? ( Nu va grabiti sa spuneti ca lui Liviu Dragnea – nu el asa sincer nici daca il trezesti din somn ; si imediat va acuza ca sunteti vanduti „Sistemului” cu care se preface ca se lupta din greu ca sa pacaleasca presa si poporul – „prietenii stiu de ce”)!

Sa va ajut putin – este consemnat in istoria politica sub numele de „Discursul de la Oszod”!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Őszöd_speech

Pe 9 Aprilie 2006 Partidul Socialist din Ungaria ( MSZP – omologul PSD din tara vecina ) castiga alegerile parlamentare cu 43.21% din voturile exprimate!

Ferenc Gyurcsany – liderul Partidului – a devenit Prim Ministru. Iar in luna Mai 2016 la Balatonoszod a tinut un discurs la o intalnire inchisa cu Grupul Parlamentar Socialist. Fara sa stie a fost inregistrat de unul din participanti (vedeti ca nu doar la DNA Romania se intampla asta) si pe 17 Septembrie 2006 totul a fost publicat in presa ducand la cele mai violente proteste din Ungaria de dupa caderea regimului comunist!

Dupa acel moment Partidul Socialist din Ungaria ( care castigase Alegerile din 2002 cu 42% si 2006 cu 43% ) a ajuns la Alegerile din 2010 la 19,3 % ; in 2014 la 25% ( in Coalitie cu alte 4 partide) si se afla in sondajele pentru 2018 la un nivel de 20%!

2. In Franta in 17 Iunie 2012 Partidul Socialist a castigat cu 40.9% din voturi un numar de 331 de parlamentari / la Alegerile din 18 Iunie 2017 acelasi Partid Socialist a obtinut 9,51% din voturi si doar 45 de parlamentari!!! Pentru ca masurile anuntate in campania electorala din 2012 s-au dovedit nesustenabile in realitate!

3. In decembrie 2016 PSD castiga Alegerile Parlamentare din Romania cu 45% din voturi / aratand ca dupa o guvernare 2012-2015 pe care toata lumea a considerat-o competenta si eficienta din punct de vedere economic si social va aplica Programul de Guvernare prezentat de Liviu Dragnea in campanie „la virgula si la termen”!

https://www.agerpres.ro/…/dragnea-programul-de-guvernare-al…

Va rog sa cititi mai jos o analiza (acida dar corecta) facuta de Bogdan Tiberiu Iacob pe „Inpolitics”! Si spuneti-mi ca gresesc daca vad vreo asemanare intre situatiile prezentate mai sus din Ungaria – Franta si Romania!

Eu mi-am facut datoria fata de PSD si fata de alegatorii sai in ziua votarii noului Guvern „Tudose” – atunci am aratat ca modificarile de Program facute total neserios, heirupist si populist vor fi principala slabiciune in perioda urmatoare! Nu ma astept sa ma ia in seama Insusi Liviu Dragnea – dar ceilalti sper ca au citit si au inteles!

https://www.facebook.com/victor.ponta/posts/1539992052707343

Inca mai cred ca lucrurile se pot indrepta – dar numai daca se indeplinesc cel putin cateva conditii: 
– Guvernul sa fie condus de Premier de la Palatul Victoria nu de Liviu Dragnea de la sediul PSD
– in Guvern numirile sa se faca pe criteriul competentei profesionale si nu al obedientei fata de Presedintele Partidului
– banii publici sa fie folositi pentru binele general si nu pentru imbogatirea unor firme private (gen Teldrum) sau pentru cumpararea de sprijin politic
– guvernarea sa nu fie folosita si deturnata de interesul salvarii personale fata de problemele judiciare 
– oprirea iluziei ca o Propaganda agresiva sustinuta doar cu tupeu si resurse financiare poate sa suplineasca lipsa rezultatelor / sau lupta paranoica contra celor care fac dezvaluiri sau critica – omul obisnuit care primeste 100 de lei in plus la salariu sau pensie stie prea bine ca asta nu ii da posibilitatea sa aiba latifundii in Brazilia! 
– asigurarea stabilitatii si predictibilitatii in zona economica, fiscala si sociala ( nimeni nu mai vrea promisiuni – ci doar stabilitate si siguranta)!

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...