„Vreau să dau asigurări medicilor rezidenţi că nu se vor reduce veniturile pe care le au la momentul de faţă. Nu este în intenţia Guvernului de a le diminua veniturile, ba din contră, vrem să le creştem pentru a-i motiva să rămână în ţară. Încă de săptămâna trecută am luat legătura cu Ministerul Muncii pentru a analiza dacă în cazul rezidenţilor ar fi anumite probleme legate de burse prin aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Atât specialiştii din Ministerului Muncii, cât şi cei din Ministerul Sănătăţii mi-au dat asigurări că există două prevederi legale care permit acordarea burselor pentru rezidenţi. Dar, dacă se va dovedi că toată legislaţia coroborată nu mai permite alocarea acestor burse, vom face urgent toate demersurile, chiar şi o Ordonanţă de Urgenţă, pentru ca veniturile medicilor rezidenţi să nu fie afectate”, a scris pe pagina sa de Facebook, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.
Reprezentanţii Ministerului Muncii au declarat, încă de sâmbătă seară, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că bursele medicilor rezidenţi se vor plăti în continuare, potrivit prevederilor din două ordonanţe de urgenţă emise de Guvern, respectiv 2 şi 9 pe 2017, prin care acest lucru este stipulat, reiterând ideea potrivit căreia de la 1 ianuarie 2018, salariile medicilor vor fi majorate, iar rezidenţii vor câştiga 1.200 de euro.
Reacţiile vin după ce Platforma România 100 a cerut lămuriri Guvernului PSD-ALDE după ce medicii rezidenţi au fost anunţaţi că odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării – nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu cerând remedierea situaţiei.