ADMITERE LICEU 2017. inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a centralizat situaţia mediilor obţinute de către absolvenţii clasei a VIII-a la Evaluarea Naţională 2017, înainte de soluţionarea contestaţiilor.
Astfel, 3.767 de elevi, reprezentând 73,50 la sută, au obţinut medii peste 5.00, iar 1.358 de elevi – 26,50 la sută, medii sub 5.00. Nouă elevi au obţinut media 10.00. Aceştia sunt de la şcolile gimnaziale 30, 29, 24, 37, 3, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi de la Liceul Teoretic Ovidius (doi elevi), toate din municipiul Constanţa şi de la şcoala gimnazială Constantin Brâncuşi din Medgidia. De asemenea, aproape 900 de elevi au medii între 9.00 şi 9.97.
La polul opus, aproape 100 de absolvenţi au luat medii între 1.00 şi 1.97.
Totodată, la şapte unităţi de învăţământ niciun elev nu a obţinut media 5.00. Este vorba despre Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” Medgidia, unde din cinci candidaţi înscrişi, doi au lipsit, iar ceilalţi trei au luat medii între 1.05 şi 3.97, despre Liceul Tehnologic „Radu Prişcu” Dobromir, unde cei 11 candidaţi prezenţi au luat medii între 1,52 şi 4.77, de şcoala gimnazială numărul 1 Făurei, unde şase candidaţi au fost notaţi între 1.00 şi 3.82. La şcoala gimnazială numărul 1 Pietreni, zece candidaţi au luat medii între 1.72 şi 4.82, iar la şcoala din Văleni, niciunul dintre cei şase candidaţi nu a luat nici măcar media 2. La şcoala din Carvăn, cei doi elevi au fost notaţi cu mediile 1.00, respectiv 1.65, iar la şcoala din Dumbrăveni, singurul elev înscris a primit media 3.17.
Contestaţiile pot fi depuse luni, între orele 16 – 20, iar afişarea rezultatelor finale este programată pe data de 30 iunie.
Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calcului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. În 12 iulie 2017, are loc repartizarea computerizată în licee a absolvenților de clasa a VIII-a.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. VEZI AICI REZULTATELE REPARTIZĂRII ÎN LICEE
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. Comisia Națională de Admitere și comisiile de admitere județene sau a municipiului București a verificat, corectat și a transmis luni baza de date către comisia națională. Astăzi, are loc corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. În 12 iulie, se vor repartiza computerizat în învățământul liceal de stat absolvenții claselor a VIII-a, urmând ca-n 13 iulie să fie afișați, la școlile gimnaziale, listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate la liceele din București și alte județe.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. În 18 iulie, liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. Între 19 și 21 iulie, vor fi rezolvate situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. Cum funcţionează programul de repartizare computerizată: după ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.
ADMITERE LICEE 2017, edu.ro. Rezultatele repartizării în licee. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:
media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
nota obţinută la proba de limba şi literatura româna din cadrul Evaluării Naţionale;
nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă, susţinuta conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învaţamânt cu predare în limba minorităţilor naţionale.