REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017 DOLJ 2017. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, aproximativ 70 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mari de 500.
Dolj: 9,85, cea mai mare ultimă medie de admitere la Colegiul „Fraţii Buzeşti” din Craiova, la specializarea mate-info, bilingv
Doi dintre cei patru elevi din Dolj care au obţinut media 10 la evaluarea naţională au fost repartizaţi la cea mai bună unitate de învăţământ din Craiova – Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, la specializarea matematică-informatică, bilingv. La această clasă, care va fi formată din 28 de elevi, ultima media de admitere a fost 9,85. Pentru acest colegiu au optat şi elevi din Mehedinţi şi Gorj.
La specializarea ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, ultima medie de admitere a fost 9,84, aici urmând să studieze trei dintre elevii a căror notă finală la evaluarea naţională a fost maximă.
De asemenea, la specializarea filologie, de la acelaşi colegiu, ultima medie de admitere a fost 9,51.Pe locul al doilea în topul celor mai apreciate instituţii de învăţămând din Craiova se află Colegiul Naţional „Carol I”, ultima medie de admitere la specializarea matematică – informatică, bilingv, fiind 9,63.
La polul opus, absolventul de clasa a VIII-a Robert Ştefăniţă Dinu, care a obţinut media de admitere 1.91, a fost admis la Liceul Tehnologic „Petre Banita” din localitatea doljeană Călăraşi.
De asemenea, 159 de elevi proveniţi din alte judeţe au dorit să îşi continue studiile la un liceu din Dolj.
După prima etapă a repartizării computerizate, 422 de locuri au rămas neocupate la unităţile de învăţămând liceal de zi din judeţul Dolj.
Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, aproximativ 70 la sută din cei peste 4.200 elevi de clasa a VIII-a care au susţinut evaluarea naţională au obţinut medii mai mari de 5.
“Avem un procent, la fel ca şi anul trecut, de 69,97%. Mi-aş fi dorit ca acest procent să fie mai bun. Avem 11 medii de 10.00. Cinci dintre acestea la Şcoala nr. 2 «Traian», o medie de 10.00 la Şcoala «Romanescu», o medie de 10.00 la «Mircea Eliade», o medie de 10.00 la «Carol I» şi, în judeţ, o medie de 10.00 la Şcoala Gimnazială Celaru şi două medii de 10.00 la Şcoala Gimnazială Filiaşi. Avem şapte şcoli care au sută la sută procent de promovabilitate: „Marin Sorescu” Bulzeşti, Şcoala Gimnazială Seaca de Pădure, Bucovăţ, Gheceşti, Gogoşu, Predeşti, Sălcuţa”, a declarat Monica Sună, inspector şcolar general al ISJ Dolj.
De asemenea, niciun elev de clasa a VIII-a de la trei unităţi de învăţământ din Dolj nu au reuşit să promoveze la Evaluarea Naţională.
10 iulie 2017 Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene / a municipiului Bucuresti vor verifica, corecta si ulterior transmite baza de date catre comisia nationala.
11 iulie 2017 Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata .
12 iulie 2017 Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor claselor a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2017-2018.
13 iulie 2017 Unitatile de invatamant gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate din unitatile de invatamant liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti.
13 iulie 2017 Fiecare unitate de invatamant liceal va afisa lista candidatilor repartizati in acea unitate.
13 – 17 iulie 2017 Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care au fost repartizati candidatii.
18 iulie 2017 Unitatile invatamantului liceal de stat vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.
19 – 21 iulie 2017 Comisia judeteana de admitere va rezolva situatiile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017
În sesiunea din vară a Evaluării Naţionale, aproximativ 77% dintre candidaţi (108.294) au obţinut medii peste 5, în timp ce 23% (32.418) au avut medii de 2, 3 sau 4.
La examenele de Evaluare Naţională, susţinute de absolvenţii claselor a opta, s-au înscris 144.929 de elevi, dintre care au fost prezenţi 140.712 candidaţi.
În funcţie de notele de la Evaluarea Nationala va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media la Evaluarea Naţională va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.