ADMITERE LICEE 2017. Repartizare Edu.ro. VEZI AICI REZULTATELE REPARTIZĂRII ÎN LICEE
ADMITERE LICEE 2017. Repartizare Edu.ro. Înscrierea la liceu se face abia după afișarea listelor cu rezultatul repartizării computerizate.
ADMITERE LICEE 2017. Repartizare Edu.ro. Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectueaza, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:
cererea de înscriere;
cartea de identitate (daca este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
fisa medicală.
ADMITERE LICEE 2017. Repartizare Edu.ro. Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană/ a municipiului Bucureşti.
ADMITERE LICEE 2017. Repartizare Edu.ro. Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații se face în perioada 13-17 iulie 2017.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. Elevii care au terminat clasa a VIII-a și au susținut examenul de Evaluare Națională află astăzi la ce licee au fost repartizați.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. VEZI AICI REZULTATELE REPARTIZĂRII ÎN LICEE
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. Cum funcţionează programul de repartizare computerizată: după ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. Rezultatele repartizării în licee. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:
media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
nota obţinută la proba de limba şi literatura româna din cadrul Evaluării Naţionale;
nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;
nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă, susţinuta conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învaţamânt cu predare în limba minorităţilor naţionale.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate la alin. (2), lit. a), b), c), d) şi e) egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.
ADMITERE LICEE 2017. REZULTATE REPARTIZARE EDU.RO. În cazul filierei tehnologice, repartizarea candidaţilor se face pe domenii, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiuni. Repartizarea pe calificari profesionale se va face în urmatorii ani de studiu.
Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
Dintre cei 80.000 de elevi din provincie care au luat Evaluarea Națională, doar 1.700 s-au înscris la un liceu sau la colegiu din Capitală. Pentru elevii din provincie care au dorit să se înscrie la un liceu din București s-a organizat un centru special, în perioada 3-6 iulie, la Școala Gimnazială Sfinții Voievozi, de lângă Gara de Nord.
“Nu prea mai vin elevi din provincie, nu știu de ce!? Cele mai multe candidaturi sunt din Ilfov, din localități de la marginea Capitalei. Mai sunt înscrieri din județe din jurul Bucureștiului, cum ar fi Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița. Alte județe, mai îndepărtate, cum sunt chiar și Galați sau Brăila, nu prea mai au înscrieri. Sunt foarte puține”, ne-au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Municipiului București.