ADMITERE LICEE 2017: Cine nu se înscrie după REPARTIZAREA COMPUTERIZATA 2017 pierde locul la liceu

Ministerul Educatiei a anuntat repartizarea locurilor pentru admiterea la liceu in 2017. Elevii au fost repartizati conform optiunilor bifate si, foarte important, conform mediei de la Evaluarea Nationala si cea de absolvire a claselor V-VIII. Foarte important este faptul ca toti elevii repartizati la liceu trebuie sa depuna dosarele de inscriere pana pe 17 iulie, altfel vor pierde locurile!
Alina Costache
12 iul. 2017, 09:52
ADMITERE LICEE 2017: Cine nu se înscrie după REPARTIZAREA COMPUTERIZATA 2017 pierde locul la liceu
ADMITERE LICEE 2017: Aproximativ 113.000 de elevi au aflat astazi in ce liceu vor invata, dupa prima repartizare computerizata. 
 
Pe data de 12 iulie absolventii claselor a VIII-a sunt repartizati computerizat in invatamantul liceal de stat, urmand ca-n 13 iulie sa fie afisate, la scolile gimnaziale, listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate la liceele din Bucuresti si alte judete.
In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.
 
Situatia poate aparea in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.
 
Numarul total de locuri la licee este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente.
 
Intre 13 si 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.
Atentie! In lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv. 
 
Actele necesare pentru dosarul de inscriere:
 
– cererea de inscriere (la liceul respectiv);
– cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, acesta din urma in copie legalizata;
– adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a (se ridica de la scoala absolvita de elev);
– foaia matricola pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridica de la scoala gimnaziala;
– fisa medicala a elevului (de la scoala gimnaziala). 
 
ADMITERE LICEU 2017: Top licee pe ţară
 
Ministerul Educaţiei a afişat miercuri rezultatele la admiterea în liceu. Şase specializări de la licee din Bucureşti, trei fiind de la liceul „Sfântul Sava”, se află în top 10 constituit în funcţie de ultima medie de admitere. Alături de acestea sunt două specializări de la Liceul „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi câte una de la liceele „B.P. Hasdeu” din Buzău şi „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, specializarea Matematică -Iinformatică, în limba engleză, se situează pe primul loc, ultima medie de admitere fiind 9,93, iar la specializarea Ştiinţele naturii, media ultimului admis a fost 9,91.

În Top 10 specializări, pe locul trei se află Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân din Constanţa, cu specializarea Matematică-informatică şi cu media de admiterea 9,88, urmat de Colegiul Naţional „B.P.Hasdeu” din Buzău – Matematică – Informatică bilingv cu ultima medie de intrare 9.87 şi de clase de Matematică – Informatică a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, cu media de admitere 9,86.

Următoarele două locuri sunt ocupate de specializări de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova respectiv Matematică – Informatică bilingv, cu 9,85 media de admitere şi Ştiinţele Naturii, cu 9,84.

Locurile 8,9 şi 10 sunt revin unor licee din Bucureşti: Colegiul „Gheorghe Lazăr, specializarea Ştiinţele naturii – 9,83, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” – Matematică – Informatică – 9,81 şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” – Matematică – Informatică bilingv cu media de amitere 9,80.

Un număr de 581 de candidaţi cu medii cuprinse între 9,79 şi 1,93 au rămas nerepartizaţi, după prima sesiune .

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vești proaste pentru șoferi! Sunt anunțate noi scumpiri!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețeta perfectă de castraveți murați. Puteți să îi mâncați a doua zi
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
BAC 2024 | Subiecte dificile la fizică, informatică, chimie și biologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Mircea Geoană conduce în sondajele pentru alegerile prezidențiale, urmat de Marcel Ciolacu și Elena Lasconi
MediaFlux
AU SCĂZUT PENSIILE. Casa de Pensii a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?