Cum se foloseşte inelul vaginal

Deși se regăsesc pe piață o serie largă de metode contraceptive, nu știi exact care este cea mai potrivită pentru stilul tău de viață? Află despre avantajele și dezavantajele inelului vaginal!
Alina Costache
14 iul. 2017, 07:06
Cum se foloseşte inelul vaginal

Inelul vaginal este considerat ca fiind una dintre măsurile contraceptive ușor de folosit și la fel de eficient precum anticoncepționalele.

Această contracepție se bazează pe faptul că el conține doi hormoni esențiali organismului tău și anume estrogen și progesteron, care sunt absorbiți prin peretele vaginal și trec direct în circulația sangvină.

Cum se folosește acest inel?

Printre primele sale avantaje se află faptul că poate fi achiziționat cu ușurință de la orice farmacie contra unui preț accesibil și poate fi păstrat până la 3 săptămâni în vagin, fiind obligatoriu îndepărtarea lui în cea de a patra săptămână.

Este necesar să te așezi într-o poziție comodă cum este cea stând pe vine sau culcată și cu ajutorul degetului arătător se întroduce în vagin. Cu cât vei fi mai relaxată cu atât mai mic va fi riscul ca acesta să cadă ulterior.

Îndepărtarea acestui inel se face de asemenea tot cu ajutorul degetului arătător, prin comprimarea acestuia cu degetul mijlociu.

În cazul în care inelul îți alunecă din vagin, este necesar să îl clătești imediat cu apă curată și apoi să îl reintroduci. Cu cât trece mai mult timp până îl reintroduci în vagin cu atât mai scăzută va fi contracepția pe care acesta ți-o poate oferi, deoarece va scădea nivelul hormonilor.

Se poate folosi la 6 săptămâni după naștere.

Atuurile metodei

Folosindu-l te vei expune cu aproximativ 50% la o cantitate mai mică de estrogeni decât contraceptivele orale, aceasta fiind un contraceptiv rapid, eficient și cu efect reversibil imediat .

Este una dintre cele mai bine tolerate metode contraceptive ce îți oferă și posibilitatea unui bun control al menstruației, cunoscându-se destul de puține efecte secundare.

Studiile efectuate pe baza folosirii inelului vaginal au scos la iveală faptul că 91% dintre femeile care l-au folosit s-au declarat destul de mulțumite de protecția pe care acesta o conferă și de naturalețea purtării lui.

Efectele secundare

Este o metodă contraceptivă locală, totodată fiind și o măsură hormonală, motiv pentru care este necesar ca înainte să îl folosești să te supui unui examen ginecologic. În urma discuției cu medicul specialist acesta îți va putea confirma faptul că și tu poți folosi această măsură preventivă sau te va direcționa către o altă soluție.

Există totuși posibilitatea să te confrunți cu anumite modificări ale sângerării lunare printre care poți remarca sângerări mai rare, neregulate sau prelungite, existând și posibilitatea absenței mentruației.

De asemenea te poți confrunta cu apariția cefaleei, a iritației sau inflamării vaginului. dar și posibilitatea instalării retenției de lichide.

În cazul în care alăptezi nu este indicată folosirea sa, trebuie să ții cont că această măsură contraceptivă nu te va proteja de bolile cu transmitere sexuală, prezervativul fiind cea mai bună soluție în acest domeniu.

Află cum să îți crești performanțele sexuale vara AICI

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Rusia acuză Occidentul și SUA pentru sabotarea gazoductelor Nord Stream
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...