Laura Codruţa Kovesi, întrebată despre acţiunile la purtător: Putem verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei (DNA) Laura Codruţa Kovesi a declarat, întrebată despre acţiunile la purtător - formă în care, potrivit jurnaliştilor de la Rise Project, Liviu Dragnea ar controla firma Tel Drum, că DNA poate verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare. Ea a mai precizat că a existat un dosar care a avut ca obiect firma Tel Drum, care a fost clasat în 2010, în timpul mandatului lui Daniel Morar.
Alina Costache
16 iul. 2017, 08:50
Laura Codruţa Kovesi, întrebată despre acţiunile la purtător: Putem verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare

Şefa DNA a precizat că firmele care au acţiuni la purtător nu ridică o problema deosebită la nivelul investigaţiei procurorilor.

„Putem verifica multe, problema este că informaţiile trebuie transformate în probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigaţii financiare, despre conturi, despre active, despre acţiuni la purtător putem verifica, dar în final discutăm de probe. (…) Putem verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare”, a declarat Kovesi, potrivit news.ro.

Întrebată dacă a mai existat o anchetă privind firma Tel Drum, şefa DNA a arătat că direcţia a clasat un dosar privind societatea Tel Drum în 2010, dar nu a dorit să precizeze dacă această cauză avea legătură cu Liviu Dragnea.
„A existat un dosar Tel Drum soluţionat în 2010 cu o soluţie de netrimitere în judecată (…) Nu am citit în mod special acel dosar (…) Nu pot să vă confirm sau să va infirm dacă avea legătură cu Liviu Dragnea”, a mai arătat Laura Kovesi.

Dragnea, despre ancheta DNA: Mă aştept să mă ancheteze Kovesi şi dacă plouă. Nu am legătură cu Tel Drum

Ea a subliniat că procurorii nu anchetează modul de dobândire a averilor, acest lucru revenind Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), ci dacă acestea au fost obţinute în urma unor fapte de corupţie.

„Când vorbim de averi, să nu uităm că există şi alte instituţii care trebuie să verifice acest lucru, mă refer la ANI. DNA nu investighează modul în care o persoană dobândeşte o avere sau cum îşi gestionează averea. Noi investigăm dacă există fapte de corupţie legate de felul în care şi-a dobândit averea sau modul în care şi-o gestionează, modul în care îşi exercită funcţia publică”, a arătat Kovesi.

Procurorul şef al DNA a mai ţinut să precizeze că Direcţia nu are prestabilite „ţinte” dintre oamenii politici, ci doar fapte care ţin de lupta anticorupţie.

„Noi investigăm fapte care sunt date în competenţa noastră. Simplul fapt că o persoană deţine o anumită funcţie sau are o avere nu înseamnă că trebuie să deschidem o investigaţie. Nu alegem ţinte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile, pentru că e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte”, a mai precizat Kovesi.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins, la începutul acestei săptămâni, informaţiile prezentate de Rise Project privind legăturile sale cu firma Tel Drum, afirmând că nu are acţiuni la purtător şi nici nu se află „în spatele” ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise şi în cazul cărora a fost dispusă neînceperea urmăririi penale.

Rise Project a publicat un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”, care descrie o „reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept „deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Spynews
Cele două ipoteze luate în calcul de anchetatori în cazul morții lui Andrei Versace. Ce se știe despre ultima perioadă din viața lui
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cuvintele care au dispărut din limba română. Nu mai există, dar unii le-au auzit sau folosit în trecut
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Cine este principalul suspect în cazul crimei din Brăila. A avut nevoie de 33 de secunde pentru a-și executa planul
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Tragedie după tragedie în Brăila! Fratele principalului suspect în cazul ucideii Marinei a murit într-un accident de mașină
Spynews
Alertă ANM! A fost emis cod galben de ploi, vijelii și grindină. Canicula nu dispare, însă, din România
Evz.ro
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat cu nume românesc reținut pentru violențe și incendiere în urma protestelor din Leeds
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'