Infuzia de sovârf
Frunzele de șovârf conțin ulei eteric, substanță care face din această plantă un condiment ideal la preparatele italiene sau cu carne roșie. Pe de altă parte flavonoidele și vitaminele A și C îl transformă într-un combatant redutabil contra bacteriilor patogene, ciupercilor care provoacă infecții și paraziților.
Dintr-o linguriță de frunze de sovârf uscate și mărunțite poți face un ceai, dacă le lași la infuzat 15 minute cu 200 ml de apă clocotită. Ai nevoie de 2-3 căni cu infuzie de sovârf pe zi, între mese, pentru a-ți spori imunitatea, dar și pentru a te bucura de efectul lui expectorant.
Extrapont
Dacă te încearcă deja răceala, sunt utile inhalațiile cu ulei esențial de sovârf. Pui 8 picături de ulei la 4 căni cu apă fiartă. Îți acoperi capul cu un prosop și stai deasupa vasului 10-15 minute, pentru a inhala aburii degajați.
Pulbere de isop
Și isopul conține flavonoide, substanțe care acționează ca antioxidante și antibiotice. Distrug virusurile și bacteriile patogene. De-a lungul unei zile, este indicat să bei 2 căni de infuzie preparată dintr-o linguriță de flori uscate de isop și o cană cu apă clocotită.
O altă variantă de a-ți spori imunitatea cu ajutorul isopului este să iei o jumătate de linguriță rasă de pulbere de isop pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi. Această cură poate ține până la 2 săptămâni.
Tinctură de soc negru
În perioadele în care răcelile îți dau de furcă, poți să iei de 3 ori pe zi câte 30 de picături de tinctură de soc, diluate în puțină apă.
Socul negru este o sursă bună de flavonoide, stimulează imunitatea în caz de răceli repetate și ameliorează simptomele acestora.
Sirop sau infuzie de cimbrișor
Cimbrișorul te ajută să faci față schimbărilor de vreme. Are efect antibacterian, antiviral și expectorant, alungând tusea sâcâitoare.
Sunt de ajuns 3 linguri de sirop de cimbrișor sau 2-3 căni de ceai pe zi. Pe aceasta din urmă îl prepari dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită. Indiferent de varianta aleasă, ar fi ideal s-o folosești cu 30 de minute înainte de masă, pentru a putea acționa mai bine.
Tinctură de ienupăr
Vara, crește riscul de infecții urinare, cistită, nefrită. Reține că preparatele naturiste cu ienupăr stimulează imunitatea la nivelul vezicii urinare și a rinichilor.
Este eficient și pentru întărirea sistemului respirator. Ține o cură o lună și jumătate timp în care iei de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, câte o linguriță de tinctură în amestec cu o jumătate de pahar cu apă.
Află mai multe plante și alimente care cresc imunitatea AICI