Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a făcut referire la câteva materiale difuzate de mass-media conservatoare în care se afirmă că un oficial democrat ar fi căutat să obţină informaţii compromiţătoare despre Paul Manafort, directorul echipei de campanie a lui Donald Trump. Primele informaţii în acest sens au apărut într-un articol publicat de site-ul Politico în luna ianuarie, potrivit site-ului postului France 24.
„În mod evident, în ultimele zile a existat un interes tot mai mare în legătură cu ceea ce DNC (Convenţia naţională a Partidului Democrat, n.red) a făcut în coordonare cu Guvernul ucrainean în încercarea de a conspira”, a declarat Spicer, care a adăugat că scopul asocierii era „să obţină demiterea cuiva, lucru care în cele din urmă nu s-a întâmplat”.
Manafort a fost nevoit să demisioneze în august 2016 în contextul dezvăluirii mai multor detalii ale afacerilor sale cu liderii pro-Kremlin din Ucraina, informează Mediafax.
Citeşte şi Casa Albă angajează un avocat special pentru anchetele privind relaţia preşedintelui Trump cu Rusia
Ambasada Ucrainei la Washington a negat afirmaţiile că ar fi „conspirat” cu democraţii împotriva echipei de campanie a lui Donald Trump. Ambasada „nici nu a colaborat cu DNC privind opoziţia şi nici nu a efectuat vreo acţiune pentru a submina eforturile de campanie”, se afirmă într-un comunicat al reprezentanţei diplomatice ucrainene.
„Deşi unii politicieni care nu sunt parte a Guvernului ucrainean ar putea să se fi implicat sau au făcut declaraţii în campania electorală de anul trecut, Ambasada şi Guvernul Ucrainei nu au făcut acest lucru”, se precizează în comunicat. Acuzaţiile reapar în contextul în care Casa Albă se confruntă cu efectele dezvăluirii faptului că fiul lui Donald Trump s-a întâlnit, în iunie 2016, cu avocata rusă Natalia Veselnitskaya şi un presupus fost agent secret sovietic.