Legea salarizării a fost aplicată la Primăria Slatina, cel mai mic salariu ajungând la 2.000 de lei

Cel mai mic salariu din Primăria Slatina a ajuns la 2.000 lei, net, după ce consilierii locali au aprobat hotărâri care au vizat creşterea veniturilor angajaţilor municipalităţii, conform prevederilor Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.
Romania TV
19 iul. 2017, 10:39
Legea salarizării a fost aplicată la Primăria Slatina, cel mai mic salariu ajungând la 2.000 de lei

Juristul Primăriei Slatina, Mihaela Otincelescu, a declarat, miercuri, că media creşterilor salariale se situează între 500 şi 600 lei, pentru fiecare salariat, fiind vorba de o egalizare a veniturilor.

„Începând cu 1 iulie 2017, creşterile salariale sunt substanţiale. Potrivit legii 153, începând cu această dată, revine exclusiv consiliului local atributul de a stabili salariile pentru toţi funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate şi al serviciilor publice. Ca medie a creşterilor salariale pentru toţi funcţionarii este situată undeva între 500-600 lei, pe salariat. Prin hotărârile aprobate, marţi, au fost egalizate salariile la nivelul aparatului de specialitate şi al serviciului public, nemaiexistând diferenţe între salariaţi decât cu privire la vechime”, a afirmat Mihaela Otincelescu.

Ea a adăugat că salariul minim net din primărie se va apropia de 2.000 lei.

Un salariat poate câştiga plecând de la un coeficient de 1,6 aplicat la salariul minim pe economie şi până la coeficientul de 8, cât are viceprimarul. Un funcţionar public debutant se poate aştepta la un salariu de aproape 2.000 lei net”, a mai declarat Otincelescu.

Creşterile salariale vor fi resimţite de angajaţii municipalităţii încă de la încasarea venitului aferent lunii iulie, reprezentanţii primăriei precizând că „pentru municipiul Slatina nu este un efort financiar”.

„Suntem printre puţinele primării din ţară care aplică Legea 153, începând cu 1 iulie 2017. Noi am avut prinse aceste sume, în bugetul local, încă din luna aprilie, de la aprobarea bugetului, iar pentru municipiul Slatina nu este un efort financiar şi nu s-au făcut rectificări bugetare pentru stabilirea acestor salarii”, a mai spus Mihaela Otincelescu.

Totodată, a crescut şi indemnizaţia lunară consilierilor din cadrul Consiliului Local Slatina, aceştia urmând să încaseze până la aproape de 900 lei. Potrivit unei hotărâri ce vizează modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local al municipiului Slatina, „pentru participarea la şedinţele Consiliului Local şi ale comisiilor de specialitate, consilierii locali au dreptul la o indemnizaţie maximă lunară de 10% din indemnizaţia lunară a primarului municipiului Slatina, exclusiv majorările prevăzute la art. 16 alin. 2 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Cum salariul primarului a crescut şi se apropie de 9.000 lei, indemnizaţia consilierilor locali care vor participa la toate şedinţele legislativului se va apropia de suma de 900 lei, pe lună.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...