La Academia de Studii Economice (ASE), înscrierile s-au finalizat în 18 iulie, în cele cinci zile în care absolvenţii de liceu puteau să îşi depună dosarele înscriindu-se peste 9.000 de candidaţi.
La Universitatea din Bucureşti, înscrierile sunt pe final, mai putând fi depuse dosare la Facultatea de Filosofie, Facultatea de Geologie şi Geofizică, la Istorie şi la Teologie.
„De ce am dat la trei facultăţi? Păi să fiu sigur că intru la una. Tu nu ai făcut la fel? Am încredere că o să intru, am medie peste 8.50, deci nu-mi fac griji. Dar tot am o foarte mică teamă că s-ar putea să pierd un loc. Am fost sfătuit să încerc în mai multe locuri”, a spus tânărul, exprimânu-şi speranţa că săptămâna viitoare îşi va confirma locul la Facultatea de Sociologie, secţia Antropologie.
Cu toate astea, a adăugat el, nu crede că studiile superioare îl vor ajuta la crearea unui viitor strălucit în România şi spune că a început să creadă din ce în ce mai mult în ceea ce spun „oamenii mari”: e mai bine în străinătate.
„Ştii că toţi oamenii mari spun că e mai bine în altă ţară? Încep să cred că aşa e. Nu, nu am fost niciodată plecat în străinătate, dar după ce îmi termin studiile cu siguranţă voi face asta şi mă voi stabili în altă parte”, a subliniat tânărul, potrivit news.ro.
Ideea lui a fost susţinută şi de o candidată la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, care a spus că de doi ani face meditaţii şi se pregăteşte pentru admitere, încercând să păstreze tradiţia de medici în familie.
„Ideea e că înveţi o grămadă şi nu faci nimic. Mă uit la televizor, toată ziua se vorbeşte despre cât de prost este sistemul de sănătate. Şi nu sunt minciuni. Mama vine sfârşită de la muncă şi îmi povesteşte toate nebuniile pacienţilor sau chiar ale colegilor ei. Nu vreau să fiu ca ea şi să mă lupt cu morile de vânt. Mai bine plec”, explică ea.