Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunţi la cafea

Unul dintre cele mai frumoase momente dimineața este cel în care îți servești cafeaua alături de cei dragi. Dacă bei mai mult de 2 cești pe zi și este nevoie să reduci cantitatea de cafeină sau dacă ești nevoit să renunți de tot la ea din cauza unor afecțiuni, vei observa că apar aceste schimbări.
Alina Costache
24 iul. 2017, 06:35
Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunţi la cafea

Sigur nu îți poți imagina cum ar fi viața ta fără cafeaua de dimineață. Însă știi ce beneficii aduce organismului tău renunțarea la cafea?

Cafeaua este una dintre băuturile cele mai iubite, încât din necesitate s-a transformat într-o plăcere zilnică, o modalitate de a te relaxa, întâlni sau a petrece timpul cu cineva.

Prima zi este clar cea mai grea, totul ți se pare greu, nu te poți concentra, nu poți să adormi, însă cu puțin efort poți reuși.

Poți să încerci să înlocuiești cafeaua cu ceai verde, cicoare, mușețel sau orice alt lichid menit să te energizeze.

În a doua săptămână dorința de a savura o cafea va fi din ce în ce mai mare, doar simplu miros de cafea îți va exita simțurile și te va învigora.

Vei adormi mai ușor

Din a treia săptămână, vei începe să simți beneficiile absenței cafelei din tabieturile tale. Vei merge mai repede în pat și vei adormi mult mai ușor și mult mai bine. Calitatea somnului va fi vizibil îmbunătățită.

Deja după o lună în care nu vei mai consuma cafea vei observa cum trezitul dimineața nu va mai fi o problemă pentru tine, cele 6 ore de somn nocturne îți vor fi mai mult decât suficiente, și asta pentru că organismul tău va fi mult mai odihnit și calm pe tot parcursul zilei.

Vei avea o piele mai frumoasă

O dată cu îmbunătățirea calității somnului, tenul tău nu va avea decât de câștigat, cearcănele se vor atenua vizibil, tenul va fi mult mai luminos iar dependența de cafea va dispărea ca prin minune.

Dezavantajele consumului în exces de cafea

Minunata licoare are capacitatea de a relaxa musculatura, de a favoriza reținerea acidului gastric, astfel că dacă te confrunți cu arsuri stomacale este indicat să renunți la a mai consuma cafea.

În plus poate mări ritmul cardiac, tensiunea, pulsul,conține cofeină care îți poate crea senzația de dependență mai ales dacă este consumată în exces.

Cofeina este responsabilă cu apariția insomniilor, a somnului slab calitativ, a agravării sindromunul premenstrual și a colonului iritabil dar și pentru scăderea nivelului de calciu din organism care favorizează la rândul său instalarea osteoporozei.

Din păcate stresul, cofeina și zahărul sunt cei mai mari dușmani ai sănătății tale. Dau dependență și instrigă la noi vicii precum tutunul.

Chiar dacă cofeina este folosită pe post de stimulent care să ajute corpul să elibereze adrenalină în organism, trebuie să știi că după numai 3-4 ore de la consumarea unei cești de cafea, efectul său este eliminat de către organism.

Află cum poți obține o piele fină cu ajutorul cafelei AICI

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'