Admitere Academia de Poliţie 2017. Cea mai mare concurenţă la Jandarmerie, 9 pe un loc

Sute de tineri s-au prezentat, luni dimineaţa, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" pentru a se înscrie la una dintre facultăţile universităţii. Cea mai mare concurenţă, potrivit dosarelor depuse deja la inspectoratele judeţene, este la jandarmi, unde sunt nouă candidaţi pe loc.
Romania TV
24 iul. 2017, 10:10
Admitere Academia de Poliţie 2017. Cea mai mare concurenţă la Jandarmerie, 9 pe un loc

„830 de locuri sunt scoase în concurs din care 640 sunt în regim fără taxă şi 210 în regim cu taxă. Nu mai puţin de 585 de candidaţi se bat pentru 115 locuri la Facultatea de Ştiinţe Juridice specializarea Drept. Atracţia fiecărui moment de admitere a fost Facultatea de Poliţie, în momentul de faţă avem 1666 care candidează pe un număr de 253 locuri. O supriză şi pentru noi rămân Facultatea de Jandarmi, unde avem 44 locuri şi 395 candidaţi, nouă candidaţi pe loc. Avem la Facultatea de Pompieri 34 de locuri cu 277 candidaţi, opt pe loc. Avem şi penitenciarele, cu 14 locuri şi 101 candidaţi”, a declarat Radu Nicolae, purtătorul de cuvânt al Academiei de Poliţie, citat de Mediafax.

Potrivit procedurii, documentele au fost depuse la inspectoratele judeţene, iar înscrierea propriu-zisă are loc luni şi marţi, în intervalul 8.00-16.00. Prima etapă, cea eliminatorie, constând în vizita medicală şi probe sportive, are loc în perioada 27-3 august, pe 5 august fiind anunţate rezultatele. Ulterior, în intervalul 6-8 august, candidaţii susţin probele scrise la limba română, o limbă străină şi istorie. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 11 august.

Tinerii care şi-au depus dosarele la facultăţile Academiei de Poliţie spun că vor sa intre la universitate pentru că după absolvire le este asigurat un loc de muncă dar şi pentru că vor să facă dreptate. Evenimentele violente din ultima vreme, în care au fost implicaţi poliţişti, nu i-a făcut să dea înapoi, susţinând că este necesar curajul.

„În primul rând o să pot proteja oamenii, le-aş face un bine. Tata lucrează în domeniu şi m-a încurajat. A fost şi opţiunea mea, a fost 50/50. Am ales pentru că este un loc de muncă stabil, lucrezi devreme, eşti tânăr şi eşti încadrat. Riscul este destul de mare, trebuie să ai şi încredere şi curaj. Am mers pe învăţat şi pe încredere. Mi-e teamă la examenul scris la engleză”, susţine un tânăr din Dolj.

„Am ales poliţia pentru că trăiesc cu asta, am părinţii poliţişti şi am venit cu fratele meu la Academie acum şase ani şi m-a impresionat. Am zis că o să vin şi eu tot aici. E primul an când încerc, m-au sfătuit să fac ceea ce îmi place. Proba scrisă la istorie mi se pare cea mai dificilă. Probil n-o să petrec foarte mult timp cu familia”, spune o absolventă de liceu.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Ce se întâmplă dacă pui zahăr în uleiul pentru motorul mașinii. Metoda testată de un român a avut un rezultat neașteptat
Capital.ro
Dosar penal, fără să știe că au făcut accident. Șoferii care trebuie să oprească și să cheme Poliția
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Pensionarea pentru limită de vârstă. Cine poate să-și depună dosarul până la sfârșitul anului
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
Obligație pentru cei cu proprietăți. Trebuie să achite până pe 30 septembrie. Statul pune sechestru
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
România învinge Kosovo în primul meci din Liga Națiunilor
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...