„Solicit Guvernului să facă publice analizele și rezultatele simulărilor făcute pentru implementarea ideilor din ridicolul program de guvernare, pentru a se termina definitiv cu aceste idei iresponsabile și pentru a vedea toți românii cum a vrut să guverneze PSD. Ridicolul este singurul atribut rămas unui PSD care nu s-a îndurat să renunțe decât așa, cu țârâita, la un program de guvernare despre care știau toți că a eșuat. Au amânat cât au mai putut orice decizie, sub cuvânt că fac ‘simulări’, de parcă era nevoie de simulări pentru a ști că impozitul pe cifra de afaceri este sinonim cu dezastrul economic. De fapt, nu au fost nimic altceva decât amânări sau, mai corect spus, încercări de a negocia clemență din partea mediului de afaceri și a societății civile. Îngroparea acestor măsuri nu semnifică altceva decât eșuarea negocierilor. Așa se întâmplă când se optează pentru varianta scurtă, a discuțiilor pe la colțuri, în detrimentul dezbaterilor reale”, afirmă Gorghiu într-un comunicat de presă citat de Agerpres.
Ea adaugă că Executivul a amânat sau renunțat la majorările salariale, impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate și la includerea contribuțiilor plătite de angajator pentru CAS și CASS în salariul brut. „Toate aceste renunțări sunt bine-venite, joaca PSD de-a guvernarea este jalnică”, susține Gorghiu.
„Una peste alta, putem spune că ieri a fost ultima zi a așa-numitului Program de guvernare al PSD, atât de des invocat de Liviu Dragnea și compania. Prevederile sale esențiale au trecut la categoria ‘discutate și uitate’, după cum spunea cineva. Se recunoaște astfel că acest proiect populist și utopic a trebuit să fie oprit, altfel riscurile pentru economia românească deveneau prea mari. De aceea, e necesar să vedem cu toții rezultatele simulărilor pentru măsurile fiscale, pentru a avea garanția ca niciun alt Guvern PSD, peste trei sau șase luni, nu va repeta această propunere nefericită. Este inadmisibil că un partid politic a putut să se joace de o asemenea manieră cu mintea investitorilor și contribuabililor care nu cer decât două lucruri: predictibilitate și stabilitate. De acum, singura soluție pentru a se mai recupera ceva este ca Guvernul să ofere garanții că nu vom mai vedea astfel de bâlbâieli și, poate, ar fi cazul să auzim și câteva scuze publice”, conchide Alina Gorghiu.