Miercuri, 26 iulie, a fost zi de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Concursul de admitere a început de la orele 10.00 şi s-a terminat după orele 13.00. Părinţi: „Indiferent ce se întâmplă, noi sperăm să fie bine”; candidaţi: „Am scăpat şi sunt foarte bucuroasă”. Evaluările lucrărilor s-au realizat pe loc, după terminarea concursului de admitere, iar spre sfârşitul zilei vor fi afişate şi listele cu admis/respins. Notele au fost un motiv de bucurie pentru candidaţi, fiind note chiar şi de 10.
Rezultatele provizorii ale concursului de admitere, la toate programele de studii, vor fi publicate în data de 26.07.2017, la avizierul Universităţii şi pe pagina de web proprie, www.umft.ro sau admitere.umft.ro , în funcţie de momentul la care se finalizează corectarea şi introducerea notelor în sistemul informatic.
„Am candidat pentru Medicina Generală. A fost singura opţiune. Mi s-a părut puţin mai uşor decât simularea. M-am pregătit un an şi jumătate intens”.
„A fost foarte uşor. La biologie a fost OK, iar la chimie problemele au fost destul de grele. Am candidat la Medicina Generală. Acum sper să fie OK cu rezultatele. Am scăpat şi sunt foarte bucuroasă”.
Purtătorul de cuvânt al UMFT, Andrei Motoc, a declarat: „Interesul candidaţilor pentru studiile medico-farmaceutice ne onorează. Ca atare, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara s-a pregătit bine pentru acest eveniment. Avem trei clădiri şi 15 săli în care se desfăşoară concursul de admitere. Suntem pe final şi ne bucurăm să spunem că toate locurile probabil vor fi ocupate. Mă bazez pe faptul că există concurenţă, aşa cum aţi remarcat. Există specializări cu 3-4 candidaţi pe un loc. Există la Medicină, la Medicină Dentară şi la Farmacie clar interes. Ne bucură şi interesul pentru studiile de scurtă durată, unde intrarea se face pe bază de interviuri şi de dosar. Ca premieră, vă spun că în toamnă, în septembrie, vom deschide o filială de Asistenţă Medicală Generală şi la Deva şi admiterea acolo va avea loc în 21 septembrie. Săptămâna trecută a avut loc admiterea pentru locurile pentru cetăţeni străini la studiile Medicină, Farmacie, Medicină Dentară în limbă străină, adică în limba engleză și limba franceză. Ne bucurăm că şi acolo a existat concurenţă şi într-adevăr am luat candidaţii cei mai buni, în sens că admiterea organizată a ocupat absolut toate locurile”.
„Dacă este să analizăm subiectele, putem spune că ele au ieşit aleator, undeva de nivel mediu. Nu sunt nici foarte grele, nici foarte slabe”, a mai declarat purtătorul de cuvânt, Andrei Motoc.
Aleea principală şi împrejurul universităţii au întâmpinat dificultăţi atât pentru cei care au venit cu maşinile, cât şi pentru mulţimea de părinţi. Printre cei cu vehicule s-a numărat şi o maşină de poliţie, iar un tată, agitat, şi-a exclamat nemulţumirea, atrăgându-le atenţia asupra îmbulzelii şi faptului că nu au luat măsuri.
Candidaţii au obligaţia de a verifica exactitatea datelor înscrise pe listele nominale afişate şi de a aduce la cunoştinţa comisiei de admitere, până la data concursului, eventualele neconcordanţe faţă de datele precizate în formularul de înscriere sau faţă de actele depuse la dosar.
Rezultatele provizorii ale concursului de admitere, la toate programele de studii, vor fi publicate în data de 26.07.2017, la avizierul Universităţii şi pe pagina de web proprie, www.umft.ro sau admitere.umft.ro, în funcţie de momentul la care se finalizează corectarea şi introducerea notelor în sistemul informatic.
Rezultatele finale vor fi afişate la data de 1 august 2017.
Eventualele contestaţii cu privire la modul de desfăşurare a concursului de admitere sau la rezultatele acestuia se vor depune, după afişarea rezultatelor, la Registratura universităţii, camera 1, în data de 27 iulie 2017, orele 08.00-14.00.
Rezolvarea contestaţiilor este, în exclusivitate, de competenţa Comisiei centrale de admitere, care va analiza şi soluţiona contestaţiile în aceeaşi zi în care au fost depuse, în prezenţa contestatarilor. Decizia comisiei este definitivă şi va fi comunicată prin afişare, la sediul universităţii şi pe site.
Dacă se constată diferenţe de notare, candidatului i se va acorda punctajul rezultat în urma verificării lucrării la proba contestată.
La probele de îndemânare de la programul de studii Tehnică dentară nu se admit contestaţii.
Nu se admit contestaţii care au la bază necunoaşterea metodologiei de admitere.
După rezolvarea eventualelor contestaţii, se vor întocmi şi afişa listele cu candidaţii admişi şi respinşi, pe programe de studii care cuprind rezultatele definitive şi incontestabile.
După expirarea termenului de rezolvare şi de răspuns (prin afişare) la contestaţii, rezultatul concursului de admitere este definitiv şi nu mai poate fi modificat.
Etapa I
În cele două zile lucrătoare ulterioare afişării rezultatelor, 27 şi 28 iulie 2017, între orele 9-14.00, candidaţii declaraţi admişi pe locurile bugetate/cu taxă au obligaţia confirmării locului prin achitarea taxei de confirmare şi depunerea chitanţei la secretariatele facultăţilor unde s-au înscris, sub sanţiunea pierderii locului obţinut prin concurs, în caz de neîndeplinire a acestei obligaţii.
Taxa de confirmare (înmatriculare) este de 300 lei şi se achită la casieria universităţii.
În data de 31 iulie 2017, vor fi afişate rezultatele redistribuirii locurilor rămase neocupate sau disponibilizate ca urmare a neconfirmării locurilor după prima etapă de confirmare.
Etapa II
În data de 31 iulie 2017, între orele 9.00-14.00, locurile rămase libere se ocupă de alţi candidaţi cu media peste 5 (cinci), declaraţi “respinşi”, pe bază de cereri individuale depuse la secretariatul facultăţii, însoţite de chitanţa de plată a taxei de confirmare.
Dacă sunt depuse mai multe cereri decât locurile rămase libere, ocuparea locurilor se va face în ordinea mediilor obţinute la concursul de admitere de către titularii cererilor. Taxa de confirmare nu se restituie în cazul în care candidatul renunţă ulterior la locul obţinut prin concurs sau în cazul în care nu se încadrează în limita locurilor cu taxă, în situaţia în care au fost depuse un număr mai mare de cereri de confirmare decât numărul de locuri rămase libere.
Candidaţii declaraţi admişi la programele de studii în limba română, sesiunea iulie 2017, vor achita taxa de şcolarizare în cuantumul prevăzut de Anexa nr. 3 din Regulament, integral, în perioada 4-8 septembrie 2017.
Candidaţii declarați admişi în sesiunea septembrie 2017, vor achita taxa de şcolarizare în cuantumul prevăzut de Anexa nr. 3 din Regulament, integral, în următoarele 5 zile lucrătoare după afişarea rezultatelor finale.
Taxa de şcolarizare se achită la casieria universităţii sau prin virament bancar, în contul universităţii deschis la Trezoreria Timişoara: RO21TREZ62120F330500XXXX cod fiscal: 4269215, cu următoarele menţiuni: „taxa de şcolarizare – nume, prenume, anul de studiu, specializarea”.
Dovada plăţii taxei de şcolarizare (copia chitanţei/ordinului de plată) va fi comunicată secretariatului facultăţii, personal sau prin fax/e-mail, până cel târziu la data expirării termenului de plată a taxei de şcolarizare.
Neachitarea taxei de şcolarizare în termenul prevăzut va duce la pierderea locului obținut prin concurs şi la redistribuirea locurilor astfel vacantate. Locurile rămase libere se distribuie următorilor candidaţi, în ordinea mediilor, pe baza cererilor individuale depuse la secretariatul facultăţii, şi se comunică, prin e-mail, candidaţilor. În această situaţie, taxa de şcolarizare se achită în termen de două zile lucrătoare de la data comunicării redistribuirii locului, sub sancţiunea pierderii locului astfel obţinut.