Ministrul Transporturilor: Până la sfârşitul anului vom inaugura 90 de kilometri de autostradă. Inspecţii cu drona pe şantiere

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Arad, că îşi va respecta angajamentul privind numărul de kilometri de autostradă care vor fi daţi în folosinţă în 2017, afirmând că este vorba despre 90 de kilometri, în timp ce pentru 800 de kilometri vor fi lansate procedurile de licitaţie.
Alina Costache
28 iul. 2017, 11:47
Ministrul Transporturilor: Până la sfârşitul anului vom inaugura 90 de kilometri de autostradă. Inspecţii cu drona pe şantiere

Prezent pentru a inspecta un şantier din Arad, ministrul Răzvan Cuc a fost întrebat de jurnalişti câţi kilometri au autostradă vor fi deschişi în acest an, el spunând că este vorba despre 90, aşa cum anunţase anterior.

„Am spus că până la sfârşitul anului vom inaugura 90 de kilometri de autostradă. Primii 15 i-am dat în folosinţă pe Lugoj-Deva lotul II, urmând să deschidem loturile III şi IV Sebeş-Turda, loturile III şi IV Lugoj-Deva şi intrarea în Bucureşti pe cei trei kilometri. Am discutat cu constructorii şi fiecare şi-a asumat termenele, dar vreau să văd că se respectă şi din punct de vedere al calităţii”, a spus ministrul.

Totuşi, Răzvan Cuc a declarat că a fost săptămâna trecută în inspecţie pe unele şantiere şi a fost dezamăgit de mobilizarea pe care a găsit-o.

Ministrul a adăugat că până în acest moment au fost lansate licitaţii pentru construirea altor 300 de kilometri de autostrăzi, din cei 800 de kilometri pentru care s-a angajat să lanseze procedurile în acest an.

Primele inspecţii cu drone ale şantierelor de infrastructură vor fi făcute în luna septembrie, când Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va intra în posesia primei drone. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus că, până atunci, dronele vor fi el şi reprezentanţii CNAIR, care vor continua verificările inopinate.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost întrebat, vineri, la Arad, unde a făcut o vizită de lucru, despre dronele care vor fi achiziţionate pentru monitorizarea şantierelor importante, precizările fiind făcute însă de către directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, care îl însoţea pe ministru.

Conform lui Ioniţă, o primă dronă va fi primită, în urma procedurii de achiziţie, în luna septembrie, când vor începe şi verificările şantierelor din aer.

”Legat de drone, în luna septembrie cred că vom avea primele inspecţii efectuate cu acest tip de echipament, care nu va face numai o monitorizare video, va fi folosit de CNAIR şi în cadrul unor inspecţii tehnice. Pentru început, vom avea o singură dronă”, a spus Ioniţă.

În urma declaraţiei, ministrul a intervenit: ”În perioada acestei veri, dronele vom fi noi. Vom fi în permanenţă pe şantiere pentru vizite inopinate”.

Directorul general al Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, declara în luna mai că vor fi achiziţionate două drone pentru a monitoriza inopinat şantierele de infrastructură la nivel naţional, iar ulterior filmările vor fi postate pe site-ul companiei de stat.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Planta care poate umple de bani. Este cunoscută ca “aurul roșu”, are o mulțime de întrebuințări și se spune că și Cleopatra o folosea ca să-ți mențină frumusețea
Capital.ro
Trădare pentru Antena 1. O altă vedetă părăsește trustul și se alătură PRO TV: ”Șoc. E oficial”
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Alimentul de care românii nu se pot lipsi! E importat din Spania la prețuri uriașe!
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Schimbare radicală pentru acești pensionari. Se schimbă veniturile
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Înșelăciune cu euro falși: un recidivist din Cluj, condamnat la 4 ani de închisoare
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...