Ministrul Apărării: Situaţia de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancul estic al NATO

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat, sâmbătă, că situaţia de securitate din zona Mării Negre obligă România să consolideze flancul estic al NATO, să facă achiziţiile potrivite pentru Armată, aducând ca argument şi declaraţiile ambsadorului rus, Valeri Kuzmin. Totodată, Ţuţuianu a catalogat ca fiind ”absolut nepotrivită” atitudinea vicepremierului rus Dmitri Rogozin după ce aeronavei în care se afla acesta nu i s-a permis să survoleze spaaţiul aerian românesc.
Filip Stan
29 iul. 2017, 07:38
Ministrul Apărării: Situaţia de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancul estic al NATO

Întrebat cum comentează situaţia creată după ce aeronava în care se afla Rogozin nu a putut intra în spaţiul aerian românesc, ministrul Apărării a răspuns: „Pe subiectul acesta s-a pronunţat Ministerul de Externe. E bine să discutaţi asta cu cei care sunt cei mai potriviţi să dea un răspuns.

Situaţia de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancul estic al Alianţei, să facem achiziţiile potrivite pentru înzestrarea armatei române”.

Ţuţuianu a spus că a văzut şi declaraţiile ambasdorului rus la Bucureşti, care „încearcă o justificare a unor tipuri de acţiuni pe care le promovează în zonă”. „Sigur că de aici putem trage foarte multe concluzii”, a adăugat ministrul.

Chestionat dacă, în contextul desfăşurării celui mai mare exerciţiu militar NATO şi după ameninţarea vicepremierului rus, românii ar trebui să se teamă, ministrul Apărării a replicat: „Eu cred că trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică şi în acelaşi timp să facem ce este necesar pentru a avea mai multă securitate şi a putea şi descuraja anumite acţiuni ostile. Şi când am discutat despre rachete, am spus că ele reprezintă şi un element care consolidează securitatea naţională, dar şi un element de descurajare a unor posibile acţiuni”.

Despre atitudinea vicepremierului rus, Ţuţuianu a spus că este „absolut nepotrivită”.

Vicepremierul Rus Dimitri Rogozin a scris pe Twitter, referindu-se la refuzul autorităţilor de la Bucureşti de a permite accesul avionului în care se afla în spaţiul aerian românesc, că această decizie a pus în pericol vieţile pasagerilor, încheindu-şi postarea cu ameninţarea: „Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!”.

„Autorităţile României au pus în pericol pasagerii avionului S7, femei şi copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Aşteptaţi răspuns, nemernicilor”, a scris Rogozin, conform deschide.md.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-un răspuns la o solicitare News.ro, că autorităţile de la Bucureşti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian naţional.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, Ministerul Afacerilor Externe vă informează că autorităţile de la Bucureşti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian naţional”, se arată în răspunsul MAE.

România a interzis survolarea spaţiului său aerian pentru avionul în care se află vicepremierul rus Dimitri Rogozin, scria deschide.md, citând surse avizate. Conform presei din Republica Moldova, Rogozin ar fi urmat să ajungă la Chişinău, însă i s-a interzis să tranziteze România, iar Ucraina a interzis ca orice avion rusesc să intre în spaţiul său aerian. Conform sursei citate, aeronava s-a aflat deasupra Ungariei.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin,a vorbit, într-un interviu difuzat de Realitatea Tv, şi despre perspectiva achiziţionării de către România a rachetelor Patriot, spunând din nou că sistemul de la Deveselu, prezentat ca defensiv, este „un risc potenţial” pe care Rusia nu îl poate ignora.

Citeşte şi Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, despre rachetele Patriot: Este un risc potenţial pe care nu îl putem ignora. Fie că vă place sau nu

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Israel rămâne cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, afirmă Netanyahu înaintea vizitei în Washington
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!