Este posibil să ai glicemia mare atunci când:
Acesta este un simptom comun și cu care se confruntă un număr mare de oameni, ceea ce înseamnă că în organism au avut loc niște modificări care ți-au afectat apetitul. Iar dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, acest lucru împiedică eliberarea glucozei în celule. Ca urmare, organismul nu are de unde să producă energia de care avem nevoie și este obligat să ceară în continuare alimente. Și așa apare senzația de foame constantă.
Când ne simțim obosiți, mereu dăm vina pe muncă sau pe alte probleme. Cu toate acestea, în realitate oboseala poate fi provocată de nivelul ridicat de zahăr din sânge. Senzația de oboseală apare pentru că organismul nu reușește să conserve și să absoarbă corect glucoza. Astfel, energia nu este utilizată eficient, iar celulele corpului nu primesc cantitatea de hrană de care au nevoie.
Dacă nivelul de zahăr din sânge este ridicat, rinichii sunt afectați și ei încearcă să echilibreze concentrația de glucoză în sânge și celule. Adică, organismul dizolvă sângele în fluidul intracelular, încercând să reducă concentrația de zahăr. De aceea, simți nevoia să te duci des la baie.
Ți s-a întâmplat să slăbești fără să ții dietă sau să faci modificări în alimentație? Dacă ai glicemia mare, s-ar putea să slăbești într-o perioadă foarte scurtă. Uite de ce slăbești: ca urmare a pierderii lichidelor din cauza urinării frecvente, nu le vei mai reține, ceea ce duce la pierderea în greutate; iar cantitățile mari de urină cu niveluri ridicate de glucoză vor face corpul să folosească mai multe calorii. Astfel, excesul de glucoză va fi eliminat.
Dacă uneori ai vederea încețoșată, acest lucru poate fi și din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge. Vederea încețoșată apare din cauza deshidratării produsă de concentrația mare de glucoză. În plus, celulele ochilor se deformează și își pierd capacitatea de a se focaliza corect.