Ministerul pentru Mediul de Afaceri a lansat programul prin care plăteşte până la 50.000 lei firmelor româneşti

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a lansat luni Programul de internaţionalizare a firmelor, ce va fi extins şi în anii următori, cu un buget de 5 milioane lei în acest an, urmând ca în august să lanseze alte două programe pentru IMM-uri.
Filip Stan
31 iul. 2017, 13:40
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a lansat programul prin care plăteşte până la 50.000 lei firmelor româneşti

„Programul de internaţionalizare are un buget de 71 milioane lei, între anii 2017 şi 2020. Anul acesta are o alocare de 5 milioane lei, dar din anul 2018 va avea 20 milioane lei, din 2019 – 22 milioane lei şi în 2020 – 24 milioane lei”, a afirmat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă.

Programul finanţează companiile româneşti pentru participarea la misiuni economice, la târguri internaţionale, pentru cursuri sau pentru realizarea de site-uri şi materiale de prezentare.

 ”Există un grant maxim de 50.000 lei pentru societăţile care doresc să aplice, cu un aport propriu de 10%”, a spus Laufer.

Citeşte şi: Participarea IMM-urilor la târguri externe va fi sprijinită cu 71 de milioane de lei

Sumele maxime eligibile sunt de 30.000 lei pentru participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale, 15.000 lei pentru participări individuale la misiuni economice în străinătate, 10.000 lei pentru crearea identităţii vizuale, 10.000 lei pentru site şi aplicaţii, 10.000 lei pentru cursuri pentru angajaţi, în ţară sau în străinătate, 10.000 lei pentru studii de piaţă şi analize şi 10.000 pentru alte activităţi, transmite News.ro.

Potrivit ministrului, luni, la ora 12:05, erau deja 141 de firme înscrise, din care 49 de companii au depus în primele zece minute, media fiind de o înscriere la fiecare două minute şi 49 de secunde, ”ceea ce reflectă un interes major pentru program”.

”În acest an, ne-am propus să finanţăm între 100 şi 150 de companii, în funcţie de grantul maxim pe care acestea îl vor solicita. Cu siguranţă acest program va primi o atenţie specială din partea noastră, fiindcă ne interesează să urmărim şi rezultatele”, a afirmat Laufer.

Înscrierile în cadrul programului se vor finaliza vineri, 4 august, la ora 20:00, iar pentru selecţia solicitanţilor va fi aplicat principiul cronologic – „primul venit, primul servit”.

În august, ministerul va lansa alte două programe: Comerţ şi Microindustrializare, primul pe 16 august, iar al doilea după o săptămână.

Programul pentru Comercializarea serviciilor de piaţă are un buget de 49,95 milioane lei, cu un grant maxim de 250.000 lei per beneficiar şi maximum 10% contribuţie proprie.

”Cei care vor să beneficieze de acest program sunt IMM-uri cu minimum un an vechime ce desfăşoară activitate de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă. Minimum 200 de beneficiari cuprinşi în program, dar sperăm la mai mult, şi minim 400 de noi locuri de muncă ce urmează să fie create”, a spus Laufer.

Pe 21 august va fi lansat Programul de Microindustrializare, cu un buget de 74 milioane lei, cu un grant maxim este de 450.000 lei pe beneficiar. Contribuţia proprie va fi tot de maximum 10%.

Beneficiarii vor fi IMM-urile cu vechime mai mare de un an.

În cadrul noului program, se urmăreşte finanţarea între 165 de beneficiari şi maximum 250, urmând a fii create minimum 350 de noi locuri de muncă.

Ministrul arată că astfel va debloca toate programele care oferă granturi pentru companii, în diverse sectoare şi domenii.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!