În total, informaţiile făcute publice de site-ul pentru transparenţă includ 71.848 de emailuri, 26.506 de fişiere ataşate şi 4.493 de expeditori unici.
Aceste informaţii sunt făcute publice la trei luni după ce campania lui Macron a fost atacată cibernetic în ajunul alegerii sale. Conform Wikileaks, emailurile au fost trimise între martie 2009 şi 24 aprilie 2017.
Echipa de campanie a confirmat că aproximativ 21.000 de emailuri au fost trimise sau primite de către adrese asociate campaniei.
Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a denunţat un atac cibernetic „masiv”, argumentând că este vorba de o acţiune care are scopul „destabilizării democraţiei”, similară cu cea care a vizat scrutinul prezidenţial din SUA, potrivit Mediafax.
Citeşte şi Rusia a spionat campania prezidenţială a lui Emmanuel Macron prin reţeaua Facebook
Pe parcursul campaniei electorale, echipa lui Emmanuel Macron a acuzat grupuri media pro-Kremlin că au difuzat informaţii false despre el.
Rusia a negat în mod repetat că ar fi interferat în alegerile franceze prin atacuri cibernetice sau publicarea unor emailuri sau documente. Agenţi de informaţii ai SUA au declarat în luna mai jurnaliştilor de la Reuters că hackeri ce aveau legături cu Guvernul rus au fost implicaţi în campania din Franţa, însă nu aveau dovezi concludente că într-adevăr Kremlinul ar fi ordonat atacul cibernetic.