Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, condamnat în dosarul privind prejudiciul de 5 milioane la bugetul local

Un fost primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a fost condamnat de Tribunalul Olt la o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind prejudicierea bugetului local cu circa cinci milioane lei.
Filip Stan
01 aug. 2017, 16:31
Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, condamnat în dosarul privind prejudiciul de 5 milioane la bugetul local

În acest dosar instrumentat de DIICOT, în care au fost inculpate și alte 13 persoane, au mai fost condamnate la pedepse cu executare: Maria Tudor (trei ani și șase luni închisoare) — fost director economic în cadrul Primăriei Caracal, Natalia Olaru (trei ani și șase luni de închisoare) — fostă angajată la Primăria Caracal în compartimentul de contabilitate, Mariana Coșoveanu (trei ani și șase luni închisoare) — fostă casieră, Elena Neculăiță (trei ani și șase luni închisoare) — fostă angajată la contabilitate.

Au fost condamnați la închisoare cu suspendare trei dintre inculpații din această cauză, respectiv: Sandu Grigorie (un an și două luni închisoare), George Pavel (doi ani și șase luni) și Claudia Mihaela Duică (trei ani și șase luni închisoare).

Șase dintre inculpați au fost achitați pentru unele dintre acuzații, iar pentru altele a intervenit prescripția. În această situație se află: Stroie Loredana Liana, Cercel Georgeta, Duică Petre, Stroe Florinel, Stroe Daniela, Coman Cristinel, arată Agerpres.

Magistrații Tribunalului Olt au dispus menținerea sechestrului asigurător asupra bunurilor aparținând inculpaților, care trebuie să achite individual sau în solidar diferite sume ce totalizează peste 2,2 milioane lei către Primăria municipiului Caracal, despăgubiri civile.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2005 — 2012, inculpații din acest dosar ar fi prejudiciat bugetul Primăriei Caracal cu aproximativ 5 milioane lei, prin însușirea unor sume mari de bani în baza unor documente (facturi, chitanțe) care atestau efectuarea unor lucrări fictive sau procurarea de materiale necesare în desfășurarea de activități fictive în cadrul instituției.

Facturile și chitanțele false, în valoare de peste cinci milioane lei, introduse în contabilitatea Primăriei Caracal în perioada 2005-2012, arătau achiziționarea unor bunuri și servicii pentru administrația locală, școlile și liceele din localitate. Documentele erau emise de firme din Drăgănești-Olt, Caracal și Craiova. Facturile și chitanțele false reprezentau achiziții de mobilier stradal — bănci, coșuri de gunoi, tâmplărie termoizolantă, obiecte de papetărie.

Banii erau decontați prin casierie și prin conturile bancare, iar pentru a ascunde frauda, o parte din documentele din arhiva instituției ar fi fost sustrase.

Gheorghe Anghel a fost primar al municipiului Caracal timp de 28 de ani, dintre care 16 ani după 1989. Ultimul său mandat de primar s-a încheiat în vara anului 2012.

Săptămâna trecută, Gheorghe Anghel a mai fost condamnat la o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind finanțarea ilegală a echipei locale de fotbal.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'