APOEL – VIITORUL 4-0. Hagi a ratat Champions League, dar continuă în Liga Europa

Viitorul a fost învinsă, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 4-0 după prelungiri, de APOEL Nicosia, şi a ratat şansa de a ajunge în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce în prima manşă a turului trei preliminar a învins cu 1-0. Constănţenii vor evolua în play-off-ul Ligii Europa.  
Alina Costache
02 aug. 2017, 06:58
APOEL - VIITORUL 4-0. Hagi a ratat Champions League, dar continuă în Liga Europa

APOEL – VIITORUL 4-0. APOEL a înscris trei goluri în prima repriză a prelungirilor.

Golurile au fost marcate de Carlao ’54, Merkis ’93, De Camargo ’94, Efrem ‘105+1

1-0: Carlao a înscris cu capul, după un corner.

2-0: Merkis a mărit diferenţa cu un şut de la aproximativ 13 metri

3-0: De Camargo a marcat cu capul din şapte metri

4-0: Efrem a stabilit scorul final cu un şut de la 11 metri.

Înainte de startul primei reprize de prelungiri, Rîmniceanu a ridicat două sticle aruncate către poarta sa şi le-a aruncat la margine.

APOEL Nicosia: Waterman – Milanov, Rueda, Carlao (Merkis ’81), Lago – Bertoglio, Vinicius, Morais, Aloneftis (Ebecilo ’55) – Vander (Efrem ’88), de Camargo. Antrenor: Giorgos Donis

FC Viitorul: Rîmniceanu – Boli, Ţîru, M. Constantin, Ganea – Benzar, Nedelcu (Mladen ’82), Lopez – Chiţu, Coman (Eric ’95), Cicâldău (Herea ’82). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Vinicius ’44, Ebecilio ’88, Morais ‘111, Milanov ‘119 / Boli ’30, Ţîru ’69, Eric ’98

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Rusia, formată din Aleksei Eskov (central), Dmitri Mosiakin, Igor Demeşko (asistenţi) şi Kirill Levnikov (rezervă).

APOEL va juca în play-off-ul Ligii Campionilor, iar FC Viitorul în play-off-ul Ligii Europa. Tragerea la sorţi a play-off-ului LC va avea loc vineri, la ora 13.00, la Nyon, iar o oră mai târziu va avea loc şi cea pentru Liga Europa.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 105 Finalul primei reprize de prelungiri.

Min. 105+1 Repriză catastrofală pentru Viitorul, care primeşte al treilea gol în 15 minute. Râmniceanu a reprins iniţial pe contraatacul ciprioţilor, dar Efrem reia totuşi în poarta noastră. APOEL-Viitorul 4-0.

Min. 98 Eric de Oliveira, de la Viitorul, are şansa de a relansa partida, dar are un comportament naiv în faţa porţii goale. În loc să şuteze a preferat să înainteze cu balonul, apoi a fost deposedat.

Min. 94 GOL APOEL! De Camargo a marcat pentru ciprioţi. Viitorul are nevoie de două goluri pentru a se califica în play-off-ul Ligii Campionilor.

Min. 93 GOL APOEL! Merkis, fundaş intrat în joc în minutul 81, a marcat golul de 2-0!

Min. 90+3 Repriza secundă se încheie, vom avea prelungiri

Min. 90+3 Ovidiu Herea, ocazie imensă! Şutul său, în cross, trece la două palme de poarta ciprioţilor!

Min. 73 APOEL e la cârma jocului! Jivko Milanov, fostul fundaş al Vasluiului, are o şansă uriaşă de a face 2-0! Portarul Râmniceanu a ieşit greşit, dar Milanov a trimis cu capul pe lângă poarta noastră.

Min. 67 Ganea este la un pas de autogol! El îl pune la grea încercare pe Râmniceanu, care reuşeşte să reţină în doi timpi, de lângă bară.

Min. 64 Şut Ebecilio, din afara careului, dar Râmniceanu are o intervenţie spectaculoasă şi eficientă şi scoate balonul de lângă bară, trimiţându-l în corner.

Min. 53 GOL APOEL! Carlao restabileşte egalitatea la general, cu o lovitură de cap, din 7-8 metri. Mingea a fost centrată din corner, iar brazilianul l-a învins pe Râmniceanu. APOEL-Viitorul 1-0.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Arbitrul fluieră finalul primei reprize, scorul este egal, 0-0. La general, Viitorul are 1-0.

Min. 35 Şut Dragoş Nedelcu, de la 22 de metri, portarul gazdelor respinge cu dificultate!

Min. 30 Neînţelegere între Bogdan Ţâru şi portarul Râmniceanu, iar de Camargo are o şansă mare de a deschide scorul. Execuţia acestuia, din unghi, trece însă prin faţa porţii noastre.

Min. 28 Meciul s-a mai echilibrat, ba chiar ciprioţii au iniţiativa de câteva minute. Acum, Râmniceanu are un reflex bun la devierea lui de Camargo, la colţul scurt! Portarul nostru respinge în corner.

Min. 18 Viitorul, iar în faţa golului. Coman este lansat excelent, însă este indecis la finalizare, iar şutul său, întâtziat, este respins de singurul fundaş de la APOEL pe care îl mai avea în faţă.

Min. 10 Început excelent de meci al elevilor lui Gică Hagi, care atacă şi au pus deja în pericol poarta lui APOEL.

Min. 7 Ocazie uriaşă a lui Ţâru! Acesta a preluat pe piept în centrul careului gazdelor, dar nu a cadrat şutul şi a tras peste.

Min. 3 Bară Florinel Coman!. Acesta a şutat pe jos, puternic, la colţul lung, mingea a lovit stâlpul din dreapta al porţii cipriote!

Echipele de start:

APOEL Nicosia: Waterman – Milanov, Rueda, Carlao, Lago – Bertoglio, Vinicius, Morais, Aleneftis – Vander, de Camargo
Rezerve: Pardo – Artymatas, Ebecilio, Efrem, Alexandrou, Oar, Merkis
Antrenor: Giorgos Donis

FC Viitorul: Rîmniceanu – Boli, Țîru, M. Constantin, Ganea – Benzar, Nedelcu, Lopez – Chițu, Coman, Cicâldău
Rezerve: Buzbuchi – Mladen, Herea, Ciobanu, Hodorogea, Eric, Dumitrescu
Antrenor:  Gheorghe Hagi

Arbitru: Aleksei Eskov (RUS) / Asistenți: Dmitri Mosyakin (RUS), Igor Demeshko (RUS) / Arbitru de rezervă: Kirill Levnikov (RUS)


Hagi pregătește cu mare atenție returul cu APOEL Nicosia, după ce în prima manșă trupa din Ovidiu a reușit să se impună cu 1-0 grație reușitei de excepție a lui Cristi Ganea. Dragoș Nedelcu a mărturisit ce le-a transmis antrenorul. „Am venit în Cipru cu gândul să marcăm neapărat pentru că APOEL evoluează foarte bine acasă și a întors de multe ori soarta calificării cu ajutorul suporterilor. Domnul Hagi ne-a rugat să jucăm agresiv și să încercăm să repetăm prestația de acasă, una extrem de reușită”, a declarat mijlocașul de 20 de ani.

Temerea celor de la Viitorul e justificată: în Champions League, APOEL nu a mai pierdut pe teren din august 2015, de la înfrângerea cu 0-1 împotriva celor de la Midtjylland. De atunci au mai urmat 5 întâlniri: 3 victorii și 2 egaluri. Toate întâlnirile au avut loc în tururile preliminare ale UCL.

În ceea ce privește partidele din toate competițiile disputate acasă de formația din Nicosia, statisticile sunt înfricoșătoare pentru Chițu și compania. În ultimele 49 de confruntări, ciprioții au înregistrat doar 3 înfrângeri. În rest, 34 de victorii și 12 egaluri! 

Ciprioții și-au schimbat antrenorul chiar înainte de manșa secundă. Grecul Giorgos Donis l-a înlocuit pe olandezul Mario Been.

APOEL – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE 2017: Echipele probabile:

APOEL: Waterman – Milanov, Merkis, Rueda, Lago – Bertoglio, Vinicius, Nuno Morais, Ebecilio – Oar, De Camargo

Viitorul: Rîmniceanu – Boli, Țîru, M. Constantin, Cr. Ganea – Benzar, Nedelcu, D. Lopez – Cicâldău, A. Chițu, Fl. Coman

Cu casa închisă
Ciprioții au luat cu asalt casele de bilete pentru returul cu Viitorul, iar până ieri se vânduseră deja 13.000 de tichete. GSP Stadium are o capacitate de aproape aproximativ 23.000 de locuri, organizatorii așteptându-se să se epuizeze toate tichetele până la startul manșei secunde. 

APOEL – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE 2017: Gică Hagi crede că returul va fi de foc, iar că dacă Viitorul va trece de APOEL, atunci are șanse mari să ajungă în grupele Ligii: „Avem nevoie disperată să înscriem la Nicosia, va trebui s-o facem, chiar dacă totul va fi împotriva noastră. Vom lupta, în viață trebuie să muncești pentru a face performanță. Dacă trecem de APOEL, trecem și de play-off!”.

Misiunea Viitorului nu se anunță însă una ușoară. APOEL și-a schimbat antrenorul după eșecul din tur și l-a readus pe Giorgos Donis, antrenorul care i-a dus ultima oară pe ciprioți în grupele Champions League.

 APOEL – VIITORUL LIVE VIDEO ONLINE 2017: Campioana României și-a menajat însă piese importante în duelul cu Dinamo (0-1), o calificare cu APOEL asigurând prezența măcar în grupele Europa League, o performanță care ar fi cu adevărat remarcabilă pentru Viitorul.

„M-a surprins cum a jucat Viitorul, putea câştiga la câteva goluri diferenţă. Pe Viitorul o aşteaptă un meci foarte greu, sunt convins că APOEL va arăta o cu totul altă fază la retur”, e convins Victor Pițurcă.

La ora partidei de la Nicosia se anunță o căldură sufocantă și peste 30 de grade, iar publicul poate juca și el un rol important: peste 15.000 de fani o vor susține pe APOEL, ciprioții fiind recunoscuți pentru atmosfera incendiară pe care o fac.

„În retur va fi cu totul altceva. Atmosfera este foarte încinsă acolo, din toate punctele de vedere. Nicosia este ca o căldare în mijlocul insulei.

Ne așteptăm la o atmosferă foarte neprietenoasă și sper ca jucătorii noștrii să nu bage în seamă ce se întâmplă în tribună”, avertizează și Cristi Bivolaru, oficialul Viitorului.

VIITORUL – APOEL NICOSIA LIVE VIDEO ONLINE 2017: CUM A FOST IN TUR

MIN. 75: GOL VIITORUL! A marcat CR. GANEA, execuţie fabuloasă din lovitură liberă de la 25 de metri! VIITORUL – APOEL 1-0!

VIITORUL: Rîmniceanu – Boli, Ţîru, M. Constantin, Cr. Ganea – Benzar, Nedelcu, Cicâldău – Chiţu, Ţucudean, Herea.

APOEL LIMASSOL: Waterman – Milanov, Merkis, Rueda, Lago – Bertoglio, Vinicius, N. Morais, Ebecilio – Oar – De Camargo.

Meciul este programat să înceapă de la ora 21:00 și se va vedea în direct pe TVR 1. Meciul va fi arbitrat de o brigadă de italieni, iar la centru va fi Paolo Valeri (39 de ani), care va fi ajutat de asistenții Alessandro Giallatini și Alfonso Marrazzo.

Menționăm că APOEL vine din turul 2 al acestei competiții. Acolo a trecut de Dudelange (Luxemburg), cu două victorii identice, 1-0.

Meciul tur dintre Viitorul şi APOEL Nicosia, din turul al treilea al preliminariilor Ligii Campionilor, are loc azi, la Ovidiu, de la ora 21:00 şi va putea fi urmărit liveTEXT pe GSP.ro şi în direct pe TVR 1.

Partida se anunță una foarte grea pentru campioana României, APOEL fiind o obișnuită a cupelor europene și o formație cu multă experiență.

„Nu contează cât se vorbeşte despre noi, jucăm pentru grupele Ligii, suntem campionii României, cea mai tânără campioană din Europa. Creştem, muncim foarte mult şi ne urmăm drumul”, a zis Gheorghe Hagi înaintea acestui duel.

VIITORUL – APOEL NICOSIA LIVE VIDEO ONLINE 2017: 

Aflată în premieră în preliminariile UEFA Champions League, campioana României așteaptă un stadion plin la partida din această seară. Tocmai de aceea a stabilit ca cel mai scump tichet să coste 100 de lei, în timp ce la peluză un bilet a fost evaluat la 25 de lei.

Biletele de intrare se vor putea achiziţiona la preţurile de 100 lei = Tribuna I, 75 lei = Tribuna a II-a, 25 lei = Peluza I şi Peluza a II-a. 

Hagi se va putea baza azi pe Eric și Florinel Coman. Niciunul dintre ei n-a evoluat până acum în acest sezon.

„Eric şi Coman vor fi pe bancă amândoi, pentru că arată mult mai bine. Au urmat un program de pregătire separat, nu sunt 100 la sută, sunt la 50 la sută, dar cu siguranţă vom încerca să îi folosim” a declarat Regele la conferința de presă.

În primele 3 meciuri oficiale din actuala stagiune Viitorul a bifat două înfrângeri și o victorie. Formația de la malul Mării Negre a fost învinsă de FC Voluntari în Supercupă și de CFR Cluj și a câștigat acasă, 3-0, cu Gaz Metan Mediaș.

ECHIPELE PROBABILE:

Viitorul (4-3-3): Râmniceanu – Boli, Târu, M. Constantin, Cr. Ganea – Benzar, Nedelcu, D. Lopez – Chițu, Țucudean, Ov. Herea
Antrenor: Gică Hagi

APOEL (4-2-3-1): Waterman – Milanov, Artymatas, Markis, Lago – Vinicius, Moirais – Ebacillo, Bertogglo, Oar – De Camargo
Antrenor: Mario Been

Primul meci dintre Viitorul şi APOEL Nicosia, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la 21:00, pe stadionul „Central” din Ovidiu.”Ne aflăm în faţa unui meci extrem de important, o dublă importantă, în faţa unei echipe cu mult mai multă experienţă internaţională decât de noi. Suntem pregătiţi să câştigăm mâine şi să trecem turul.

Avem un adversar experimentat, cu jucători valoroşi. APOEL este cea mai bună echipă din Cipru. Se întâlnesc două echipe campioane, ambele sunt puternice. Lumea care va veni la stadion, se va bucura de acest meci. Cred că suntem pregătiţi 100 la sută pentru această dublă, să ne luptăm cu adversarul şi să fim mai bun ca el. Vom vedea”, a declarat Gheorghe Hagi, la conferinţa de presă de dinaintea primului meci cu APOEL.

Tehnicianul în vârstă de 52 de ani spune că nu are probleme de lot înaintea primei partide şi ia în calcul să îi introducă pe parcursul întâlnirii pe Eric şi Florinel Coman, care nu au evoluat până acum în acest sezon. Mijlocaşul brazilian a fost transferat în această vară, după despărţirea de Gaz Metan, în timp ce Florinel Coman şi-a reluat pregătirea mai târziu şi a ratat meciul din Supercupa României şi cele două din Liga 1.

„Ne aflăm în faţa unui meci extrem de important, o dublă importantă, în faţa unei echipe cu mult mai multă experienţă internaţională decât de noi. Suntem pregătiţi să câştigăm mâine şi să trecem turul.

Avem un adversar experimentat, cu jucători valoroşi. APOEL este cea mai bună echipă din Cipru. Se întâlnesc două echipe campioane, ambele sunt puternice. Lumea care va veni la stadion, se va bucura de acest meci. Cred că suntem pregătiţi 100 la sută pentru această dublă, să ne luptăm cu adversarul şi să fim mai bun ca el. Vom vedea”, a declarat Gheorghe Hagi, la conferinţa de presă de dinaintea primului meci cu APOEL.

Tehnicianul în vârstă de 52 de ani spune că nu are probleme de lot înaintea primei partide şi ia în calcul să îi introducă pe parcursul întâlnirii pe Eric şi Florinel Coman, care nu au evoluat până acum în acest sezon. Mijlocaşul brazilian a fost transferat în această vară, după despărţirea de Gaz Metan, în timp ce Florinel Coman şi-a reluat pregătirea mai târziu şi a ratat meciul din Supercupa României şi cele două din Liga 1.

 

„Mai mult sau mai puţin, toată lumea e aptă. Jucăm din trei în trei zile şi trebuie să fim pregătiţi pentru toate fronturile. Sper ca mâine să fim inspiraţi şi să facem un meci bun. Mâine e un meci, mai avem încă unul de jucat şi trebuie să avem echilbru în tot ceea ce facem.

Eric şi Coman vor fi pe bancă amândoi, pentru că arată mult mai bine. Au urmat un program de pregătire separat, nu sunt 100 la sută, sunt la 50 la sută, dar cu siguranţă vom încerca să îi folosim mâine, în funcţie de joc. Sunt jucători foarte buni amândoi”, a adăugat Hagi.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...