„Având în vedere solicitările adresate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de către reprezentanții mass-media referitoare la plângerea penală formulată de Grupul de Investigații Politice împotriva judecătoarei Camelia Bogdan, Biroul de informare și relații publice este împuternicit să facă următoarele precizări. Cauza se află în lucru la Direcția Națională Anticorupție și nu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmând ca structura specializată să soluționeze dosarul în conformitate cu prevederile legale. Ministerul Public respinge ferm atacurile lansate de anumite posturi de televiziune, potrivit cărora procurorii refuză să soluționeze cauza sau că ar avea alt interes decât cel al aflării adevărului”, se arată într-un mesaj postat miercuri pe pagina de Facebook a Ministerului Public.
Reacția Parchetului General vine după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) l-a acuzat pe procurorul general Augustin Lazăr că „mușamalizează ilegalitățile” fostei judecătoare Camelia Bogdan.
GIP a anunțat pe Facebook că a sesizat miercuri CSM și Ministerul Justiției în legătură cu faptul că, de aproape 15 luni, subordonații procurorului general refuză să soluționeze plângerea depusă împotriva Cameliei Bogdan.
Grupul de Investigații Politice a depus, pe 27 mai 2016, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București o plângere penală împotriva Cameliei Bogdan pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, înșelăciune calificată, fals intelectual și uz de fals. Plângerea se referea la faptul că, în timp ce judeca dosarul ICA, Camelia Bogdan a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosar.