Ţi se oferă un salariu cu ŞASE CIFRE. Află ce trebuie să faci pentru a-l obţine

Agenția spațială americană (NASA) angajează un "ofițer pentru protecție planetară" care să apere Pământul de contaminare extraterestră și care va avea un salariu de 187.000 de dolari pe an, relatează miercuri cotidianul britanic The Independent în ediția sa online. Jobul presupune "călătorii frecvente" și este numai la îndemâna cetățenilor americani, singurii care pot aplica pentru el.
Filip Stan
02 aug. 2017, 17:20
Ţi se oferă un salariu cu ŞASE CIFRE. Află ce trebuie să faci pentru a-l obţine

Jobul full-time de „ofițer pentru protecție planetară” presupune și asigurarea faptului că oamenii plecați în spațiu nu vor contamina planete și sateliții lor naturali, dar și că materia extraterestră nu va infecta Pământul. Salariul este unul cu șase cifre — 187.000 de dolari pe an — la care se adaugă și alte beneficii.

„Protecția planetară are legătură cu evitarea contaminării biologice și cu componente organice în explorarea spațială cu echipaj uman sau robotică”, se menționează în anunțul de angajare.

„NASA are politici pentru protecție planetară, aplicabile tuturor misiunilor de zbor în spațiu care ar putea, intenționat sau nu, să transporte organisme terestre și componente organice pe planete sau alte corpuri ale sistemului solar, precum și oricărei misiuni cu nave spațiale care se poate întoarce pe Terra și în biosfera sa cu mostre din obiectivele extraterestre de explorare”, se mai specifică în textul citat.

Funcția pentru o perioadă de trei ani — cu șansa de a fi prelungită până la cinci — a fost creată după ce SUA a semnat în 1967 Tratatul privind utilizarea pașnică a spațiului cosmic, angajându-se „să efectueze studii și explorări în spațiul cosmic, precum și să evite contaminarea dăunătoare și schimbările defavorabile în mediul de pe Pământ care pot rezulta din introducerea materiei extraterestre”, scrie Agerpres.

În lume mai există o singură slujbă full-time similară, la Agenția spațială europeană (ESA), susține Catharine Conley, singurul ofițer pentru protecție planetară al NASA din 2014. Ea se va muta la Biroul pentru siguranță și asigurarea misiunilor din cadrul NASA.

Ea a explicat că, potrivit tratatului internațional din 1967, orice misiune spațială trebuie să aibă mai puțin de o șansă la 10.000 de a contamina o lume extraterestră, asigurându-se inclusiv că un robot sau o sondă care survolează sau fotografiază o planetă nu are efecte dăunătoare.

„Este un nivel moderat. Nu este extrem de grijuliu, dar nici extrem de lax”, spune Catharine Conley.

De asemenea, noul angajat al NASA va depune eforturi pentru a apăra Pământul de o potențială contaminare din partea unor planete precum Marte, despre care oamenii de știință spun că a fost în trecut acoperită de ape și că avea o atmosferă care susținea viața.

Noul angajat va fi probabil implicat în viitoarea expediție a NASA pe Europa, una dintre lunile lui Jupiter. Misiunea Europa Clipper, estimată la 2,7 miliarde de dolari și aprobată deja de Congres, intenționează să cartografieze suprafața lunii și să analizeze dacă aceasta este locuibilă. Sonda s-ar putea prăbuși totuși, o circumstanță pentru care ofițerul de protecție planetară trebuie să se pregătească.

Citeşte şi 8 august 2017 – Pământul se aliniază cu centrul galaxiei. Cum te influenţează deschiderea Portalului Leului

Candidații vor trebui să călătorească mult și, ca în orice alt job, vor avea de răspuns la e-mail-uri, propuneri și alte informări. potrivit Agerpres.
Candidații trebuie să aibă cel puțin un an de experiență ca angajat guvernamental civil de nivel înalt și o diplomă în fizică, inginerie sau matematică. De asemenea, trebuie să aibă „cunoștințe avansate” de protecție planetară.

Funcția impune și „aptitudini demonstrabile în diplomație care au dus la soluții câștigătoare pentru toate părțile în timpul unor discuții multilaterale extrem de dificile”. Cel care va fi angajat pe acest post va primi și acces de securitate cu clasificarea „secret”.

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Care este, de fapt, temperatura ideală în casă pentru a ne menține sănătoși. Mulți români fac o greșeală uriașă
Capital.ro
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor de economie: „Ne uităm ca și curca la lemne și nu înțelegem”
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Cum a izbucnit cel mai scurt război din istorie. Conflictul sângeros a durat numai 38 de minute
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Alegeri Prezidențiale 2024 | Surpriza cifrelor de la ora 10:00. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din 2019
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare în Codul Rutier. Românii care au permis de conducere scapă de amendă
StirileBZI
Produsul controversat consumat în Postul Crăciunului 2024! Poate cauza pierderi de memorie
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
Alegerile prezidențiale din 2024 în România, Turul I: Secțiile de votare s-au deschis. Prezența la vot în timp real
substantial.ro
Trageri Loto din 24 noiembrie: mari reporturi în joc
MediaFlux
LOVITURĂ PENTRU ROMÂNI! FACTURILE LA ENERGIE EXPLODEAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy