„Sunt știri false care vin pe diverse canale și este nevoie ca ele să fie contracarate, nu prin cenzură, prin propagandă la rândul nostru, ci prin prezentarea de fapte reale și concrete care pot să dea publicului informația necesară astfel încât să poată judeca atunci când vede că se iese din acest cadru”, a precizat Meleșcanu, la Digi24.
El a explicat că această structură funcționează în cadrul Departamentului de analiză politică și sinteză al MAE.
„Este în cadrul Departamentului nostru de analiză politică și de sinteză, de prevederea viitorului. Se analizează toate aceste știri false, vectorii care le propagă și se propun răspunsuri din partea noastră sau chiar, înainte de a face răspunsuri, ieșiri din partea noastră cu știri de presă cu informații credibile și adevărate care să poată să contrabalanseze acest tip de atac. Sigur că suntem interesați și de colaborare cu alte centre pentru că este una dintre problemele mari, este unul dintre instrumentele fundamentale ale războiului hibrid din păcate”, a menționat Meleșcanu, potrivit Agerpres.
El a spus că astfel de informații false vin în special din partea Federației Ruse, dar și din alte direcții. „Vin și din alte direcții, dar pot să spun că Federația rusă excelează în această tehnologie”, a adăugat Meleșcanu