După această dată, protestatarii vor întrerupe lucrul „pînă la soluţionarea problemelor” şi „vor utiliza toate formele legale de protest”, precizează ADTI.
După întâlnirea cu transportatorii din data de 22 februarie, primarul general al Capitalei declara că „este imperios necesar să venim cat mai rapid cu soluţii concrete pentru ca transportul în regim de taxi să se desfăşoare la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă în Capitală. Îmi doresc ca neîncrederea şi incertitudinile care s-au perpetuat până acum în relaţia dintre autoritatea locală şi operatorii serviciilor de taxi să fie istorie, de aceea solicit direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei ca, în cel mult 30 de zile, să analizeze propunerile venite din partea operatorilor şi să armonizeze noile prevederi ale regulamentului cu legislaţia de specialitate actuală, astfel încît atît cetăţenii care utilizează serviciile de taxi, cât şi cei care prestează să fie mulţumit”, se arată în comunicatul ADTI. Organizaţia precizează, însă, că problemele transportatorilor „nu au fost soluţionate nici până la data prezentei”.
Potrivit ADTI, „cunoscute grupuri de interese ce desfăşoară activităţi ilegale de transport, sprijinite mediatic, au început să actioneaze tot mai agresiv în directia compromiterii si denigrării operatorilor de transport care au dreptul legitim să presteze această activitate, fără ca cineva din cadrul autorităţii de autorizare ori alte autorităti ale statului să intervină”.
„De ani de zile cererile legitime ale transportatorilor membri ADTI cu privire la combaterea pirateriei, concurenţei neloiale, abuzurilor, precum şi practicile ilegale ale unor dispecerate rămîn fără răspuns. Zilnic, indiferent că este cod roşu de caniculă, transportatorii autorizaţi membri ai ADTI sunt mereu la datorie. Fără a fi ascultaţi ori sprijiniţi în dezvoltarea şi menţinerea capitalului autohton, autorităţile continuă să îşi bată joc de această categorie profesională. Transportul public local de persoane în regim de taxi reprezintă o componentă importantă în activităţile curente ale municipalităţii, un număr impresionant de persoane sunt implicate în desfăşurarea acestei activităţi, dar colaborarea autorităţilor cu operatorii de transport este aproape zero, acestea preferând să se ocupe cu inaugurarea pistelor unice pentru biciclişti, dar fără a amenaja un număr suficient de staţii taxi ori – dacă acestea există – sunt ocupate de alte autovehicule. Cetăţenii bucureşteni nu au, astfel, posibilitatea să apeleze la serviciile unui taxi iar taximetriştii sunt forţaţi de împrejurări să ocupe colţurile intersecţiilor, unde de cele mai multe ori sunt amendaţi chiar dacă acest serviciu este de utilitate publică”, se mai arată în comunicat, potrivit Mediafax.