ADMITERE LICEU 2012. Toţi candidaţii înscrişi la a II-a etapă de repartizare, admişi în clasa a IX-a

ADMITERE LICEU 2012. Toţi cei 382 de candidaţi înscrişi la a doua etapă de repartizare computerizată în clasa a IX-a au fost admişi luni la liceu, majoritatea lor (98,69% la prima opţiune, a anunţat Ministerul Educaţiei.
Romania TV
23 iul. 2012, 15:38
ADMITERE LICEU 2012. Toţi candidaţii înscrişi la a II-a etapă de repartizare, admişi în clasa a IX-a

La această etapă au fost distribuiţi candidaţii care nu au participat la prima repartizare, cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum şi care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă.

Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile din fişa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu şi media de la examenul de evaluare naţională.

În intervalul 27-30 iulie, comisiile judeţene de admitere vor rezolva situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată.

În zilele de 6 şi 7 septembrie, va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă, care avea loc în perioada 24-26 iulie.

În prima etapă, care a avut loc în 13 iulie, au fost repartizaţi la liceu 150.219 dintre cei 150.725 de absolvenţi ai claselor a VIII-a care au completat opţiuni.

În urma primei etape, au rămas neocupate, la nivel naţional, 29.479 de locuri în licee, pentru anul şcolar 2012-2013.

Conform ierarhiei alcătuite după ultima medie de admitere, pe primul loc se află Colegiul Naţional Sf. Sava” din Capitală, care, la specializarea Matematică-Informatică, a avut ultima medie 9,93.

Pe locul 2 se află Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, unde, tot la Matematică-Informatică, ultima medie de repartizare a fost 9,92.

Pe locurile următoare sunt Colegiul „Fraţii Buzeşti” din Craiova (9,91), Colegiul „Vasile Alecsandri” Galaţi (9,91), Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj Napoca (9,77), Colegiul „Gh. M. Murgoci” Brăila (9,76), Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa (9,76) şi Colegiul „Petru Rareş” Suceava (9,74).

La admiterea de anul trecut, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti a fost lider în clasamentul primelor zece licee din România, alcătuit după media ultimului admis. La „Sfântul Sava”, această medie a fost de 9,60. Următoarele în clasament au fost colegiile naţionale „Mihai Viteazul” şi „Gheorghe Lazăr”, ambele tot din Capitală, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Primăria Capitalei a consolidat o singură clădire cu risc seismic în ultimii 3 ani. Nicușor Dan anunță măsuri suplimentare de evaluare
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!