Mitropolitul Clujului susţine că derapajele preoţilor „nu înseamnă că Biserica este mai puţin sfântă”

Derapajele preoţilor ”care calcă pe de lături” nu înseamnă că Biserica este mai puţin sfântă, spune mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ. ”Biserica rămâne coloana vertebrală a neamului acestuia, pe care unii vor să o dărâme”, adaugă ierarhul.
Alina Costache
15 aug. 2017, 08:42
Mitropolitul Clujului susţine că derapajele preoţilor

IPS Andrei Andreicuţ a spus, marţi, în predica ţinută la slujba de Liturghie de la Mănăstirea Nicula, că Dumnezeu a creat lumea ca oamenii să se bucure de ea, nu să o distrugă.

”Îi cerem Maicii Domnului să pună pace în lume, ne îngrijorează această tensiune care există între Coreea de Nord şi SUA pentru că Dumnezeu a creat această lume frumoasă şi ne-a pus-o la dispoziţie ca să ne bucurăm de ea, nu ca să o distrugem”, a spus mitropolitul Clujului.

Pe de altă parte, IPS Andrei Andreicuţ a vorbit despre cei care vor să fie trecut în Constituţie faptul că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie.

”Îl mărturisesc pe Domnul Isus Hristos şi pe Maica Domnului şi cei care fac parte din Coaliţia pentru Familie şi care insistă să fie trecut în Constituţie faptul că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie şi din copilaşii lor. Fără a fi inchizitoriali şi a le vrea răul altora, care doresc să aleagă un alt mod de trai, Dumnezeu ne dă libertate absolută, dar cei care fac parte din Coaliţia pentru Familie pledează pentru normalitate. Ar putea zice cineva voi stăruiţi pentru normalitate, dar ştim că sunt şi preoţi care calcă pe de lături şi clerici care au păcatele lor. E adevărat. PF Daniel şi-a cerut iertare pentru aceste derapaje de la calea morală a unor clerici, dar prin asta nu înseamnă că Biserica este mai puţin sfântă. Biserica rămâne sfântă, este coloana vertebrală a neamului acestuia, pe care unii vor să o dărâme. Dar nu o vor dărâma, nici porţile Iadului nu o vor dărâma”, a spus IPS Andrei Andreicuţ.

Potrivit acestuia, Biserica este sfântă pentru că Domnul Hristos este capul ei şi Maica Domnului este icoana Bisericii şi este preacurată.

”Noi putem fi păcătoşi, dorim să ne îndreptăm, să trăim creştineşte, dar Biserica rămâne inefabilă”, a mai spus mitropolitul Clujului.

La slujba de Liturghie oficiată, marţi, de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Andrei Andreicuţ, au asistat peste 27.000 de pelerini, veniţi la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului pentru a se ruga la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula.

La slujbă au mai fost prezenţi mitropolitul Luca, de Zaporozhye şi Melitopol din Ucraina, mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, care a venit de la Paris, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Emilian Crişan, dar şi oficialităţi locale şi judeţene.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'