În perioada 31 iulie – 13 august, medicii veterinari au controlat 175 de restaurante, 7 pizzerii, 52 de unităţi tip fast-food, 15 braserii, 44 de unităţi tip bufet, 15 baruri, 6 snack baruri, 3 cantine din tabere şcolare, o pensiune, 79 de magazine alimentare, 10 cofetării/patiserii, 13 laboratoare cofetărie patiserie, 9 rulote, 5 unităţi comercializare produse congelate, 7 tonete, un depozit alimentar şi o unitate de produse congelate.
Astfel, au fost verificate 438 de unităţi localizate în Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, expunerea la vânzare a peştelui în spaţii necorespunzătoare şi valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat.
La solicitarea CJPC Constanţa o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la o unitate din Eforie, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei şi a retras de la comercializare 193 de kg de produse alimentare nedestinate consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
La solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat acţiuni comune de control în staţiunile Mamaia şi Eforie, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei. Au fost retrase de la vânzare 18 kg de produse alimentare, improprii consumului uman şi dirijate către o unitate specializată pentru neutralizare.
O sesizare primită la Call Center-ul ANSVSA, a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflaţi pe litoral. Pentru deficienţele constatate, unitatea respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
În perioada 31 iulie – 13 august, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 15 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.