ADMITERE MEDICINĂ. Concursul de admitere va fi organizat pentru un număr total de 172 de locuri, potrivit datelor publicate de instituţia de învăţământ superior. Aproape jumătate dintre aceste locuri sunt în cadrul Facultăţii de Farmacie, după cum urmează: 78 pentru specializarea Farmacie cu taxă în lei, 5 pentru aceeaşi specializare – a doua facultate şi un loc pentru românii din Ucraina.
La Facultatea de Medicină sunt disponibile, în total, 41 de locuri, cele mai multe fiind la specializarea Nutriţie şi Dietetică cu taxă în lei – 22. Tot la Nutriţie, dar pentru cei care sunt la a doua facultate există alte 2 locuri; la specializarea Medicină (cu taxă în lei, a doua facultate) sunt 2 locuri, iar la Asistenţă Medicală Generală (cu taxă în lei, a doua facultate) încă 7 locuri.
Facultatea de Medicină Dentară scoate la concurs 28 de locuri, 24 dintre acestea fiind la specializarea cu acelaşi nume – cu taxă în lei şi 3 pentru cei aflaţi la a doua facultate. La specializarea Tehnică Dentară a mai rămas un singur loc pentru candidaţii de etnie rromă.
La Facultatea de Bioinginerie Medicală sunt disponibile 19 locuri: 15 la Bioinginerie cu taxă în lei; 2 la aceeaşi specializare, dar pentru a doua facultate şi alte două la specializarea Balneofiziokinetoterapie cu taxă în lei – a doua facultate.
Organizarea celei de-a doua sesiuni de admitere a fost aprobată de către Consiliul de Administraţie al UMF, la propunerea rectorului prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, chiar în ajunul susţinerii primului examen.
„Tocmai pentru a încuraja tinerii absolvenţi de liceu să aleagă o carieră în medicină, Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi a acceptat, în şedinţa din data de 25 iulie 2017, propunerea mea de a organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie a acestui an”, a precizat prof. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”.
Astfel, în perioada 14-16 septembrie studenţii vor putea depune dosarele de înscriere, pe 20 septembrie va fi susţinut examenul de admitere (grilă, ca cel din sesiunea de vară), urmând ca rezultatele să fie validate de către Senatul Universităţii pe 25 septembrie.
Pentru a veni în ajutorul candidaţilor la admitere, Facultatea de Farmacie organizează, în perioada 28 august – 13 septembrie, cursuri gratuite de pregătire la disciplinele Chimie organică şi Biologie vegetală. Acestea se vor desfăşura în intervalul orar 9.00 – 13.00, în Amfiteatrul Cotrău, cei interesaţi putându-se înscrie online (aici). Mai exact, pregătirea la disciplina Chimie se va desfăşura în zilele de 29 – 30 august şi 4, 5, 9 septembrie, în timp ce pregătirea la Biologie va avea loc în zilele de 31 august, 8 septembrie şi 13 septembrie.