„Legea manualului — în 11 septembrie proiectul intră în dezbatere publică. Astăzi nu avem o lege a manualului. (…) Tot ceea ce a funcționat până în momentul de față în zona manualului școlar va fi inclus în această lege. Vom rezolva și probleme pe care nu le-a putut rezolva legislația, adică Legea educației naționale, în cei 26 de ani. Este o lege a manualului școlar absolut necesară”, a afirmat Pop.
Referindu-se la modificarea Legii educației naționale, ministrul a spus că anul viitor va fi depus în Parlament un proiect în acest sens.
„Au fost modificate 33% din articole. O treime din Legea educației în șase ani de zile a fost modificată. (…) Este o dezbatere pe care așa cum ne-am angajat în Programul de guvernare o începem în septembrie anul acesta iar în septembrie anul viitor depunem pachetul de legi în Parlament. Nu o să facă guvernul României acest lucru. Va fi o lege propusă Parlamentului în așa fel încât și pe zona de preuniversitar și pe cea de universitar să avem o lege aplicabilă”, a susținut reprezentantul MEN, potrivit Agerpres.
Întrebat ce se dorește a fi modificat prin noua lege, Pop a răspuns: „Sunt propuse cinci teme mari: una este legată de structura și caracteristicile evaluării, a doua — de învățământul pentru persoanele aparținând minorităților naționale, învățământul pentru persoanele cu tulburări de învățare, copiii și tinerii capabili de performanțe înalte, organizarea consiliilor de administrație în unitățile de învățământ preuniversitar și altele”.
El a precizat însă că nu este „absolut nimic bătut în cuie”.