Experţii au constat că şi că măsurile aplicate la nivelul aeroportului sunt în conformitate cu prevederile legislaţiei comunitare, potrivit CNAB.
”Rezultatele pozitive ale misiunii de audit a Comisiei Europene confirmă încă o dată că prioritatea 0 a instituţiei pe care o coordonez este securitatea pasagerilor şi a operaţiunilor aeroportuare. Aceste rezultate favorabile sunt datorate în primul rând profesionalismului personalului de securitate al aeroportului Henri Coandă şi bineînţeles unei colaborări foarte bune pe care compania noastră o are cu Brigada Antiteroristă din cadrul SRI şi cu Autoritatea Română în domeniul securităţii aviaţei civile”, a declarat directorul general al CNAB, Bogdan Mîndrescu, în cadrul comunicatului.
CNAB a anunţat recent că extinde cu patru numărul posturilor de control al documentelor pe aeroportul Henri Coandă, în condiţiile aglomerării punctului de trecere a frontierei. În luna iunie, din cauza aglomeraţiei tot mai mari, aeroportul le-a cerut pasagerilor să vină cu trei ore înainte de decolare.
Aeroportul Henri Coandă din Otopeni a înregistrat în prima jumătate a acestui an 5,91 milioane de pasageri, în creştere cu circa 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, existând premisele depăşirii pragului de 12 milioane de pasageri în întreg anul 2017.