O jumătate de oră de mișcare zilnic
Când vrei să slăbești mult, e posibil să alegi o dietă fulger sau să faci sport intens, iar riscul de a pierde masă musculară este ridicat. Exerciții fizice moderate te-ar ajuta mai mult să slăbești în mod sănătos.
Dacă n-ai posibilitatea să mergi la sală, e bine să faci orice tip de mișcare 30 de minute pe zi: gimnastică acasă, de 3-4 ori pe săptămână, mers, alergare, bicicletă.
Program fix de masă
O altă schimbare importantă pe care o poți face pentru a slăbi este să mănânci mai puțin și mai des, de 5-6 ori pe zi, lăsând 3-4 ore între mese. Ia un mic dejun ușor acasă, apoi un iaurt degresat la prima gustare, un prânz nu prea copios, o a doua gustare cu câteva semințe sau un fruct, care te feresc de pofta de dulciuri și de o cină bogată. Porțiile mai mici, luate la distanțe scurte de timp, la ore fixe îți asigură senzația de sațietate.
Ține dietă imediat ce te îngrași puțin
În cazul în care ai vrea să te menții la un anumit număr de kilograme și să reușești să slăbești în timp scurt, e mai bine să fii atent la micile creșteri în greutate.
Fii atent al numărul de kilograme și cântărește-te o dată pe săptămână, dimineața! Imediat ce observi că ai luat în greutate, renunță la dulciuri, sucuri concentrate, băuturi carbogazoase, chiar și la acele fără zahăr, la grăsimi, produse de patiserie, mezeluri.
Adoptă o dietă bogată în fructe și legume, cereale, semințe, pește și carne slabă, lactate și brânzeturi. Proteinele și produsele lactate sunt nesare la această vârstă pentru că mențin sănătatea oaselor.
Odihnă cât mai multă
Un somn de 7-8 ore te ferește de kilogramele în exces. În timp ce te odihnești, se reglează nivelurile hormonilor foamei, grelină și leptină, prin urmare vei avea mai rar poftă de alimente dulci și nu vei mânca prea mult la o masă. Tot pe durata somnului, metabolismul și mecanismele de procesare a zaharurilor sunt accelerate.
Află adevărul despre batoanele pentru slăbit AICI