Însă, chiar şi atunci când răceala ta se agravează, te gândeşti că va trece într-un final. Iată care sunt simptomele care ar trebui să te trimită la medic:
De obicei, o simplă răceală durează în jur de 3 zile şi trece de la sine. Dacă după a patra zi simptomele persistă sau se înrăutăţesc, ai gâtul inflamat, ai congestie nazală şi febră, este posibil să ai gripă sau mononucleoză.
Dacă credeai că ai scăpat de răceală, dar simptomele au reapărut la scurt timp după, înseamnă că sistemul tău imunitar este foarte slăbit şi poţi contacta infecţiile foarte uşor. Sistemul tău imunitar este compromis, fiind facilă dezvoltarea sinuzitei, infecţiilor streptococice sau chiar a pneumoniei.
Este normal să ai febră când eşti răcită, dar dacă aceasta este mai mare de 39 °C, probabil te confrunţi cu infecţie streptococică, care netratată poate degenera în febră reumatică sau probleme cu inima. De asemenra, o febră care nu este foarte mare, dar persistă de zile întregi, poate fi semn de gripă.
Durerile de cap intense care cauzează probleme serioase de concentrare, combinate cu un gât rigid sunt posibile semne ale meningitei. Dacă simţi presiune în jurul sinusurilor este posibil să fie un simptom al sinuzitei.
Tusea este normală pentru o răceală, dar nu atunci când este suficient de severă să cauzeze dificultate în respiraţie şi respiraţie şuierătoare, zgomotoasă. Nu trebuie să ignori aceste simptome pentru că pot fi semne ale bronşitei sau pneumoniei. De asemenea, nu trece cu vederea nici durerile în piept, care indică deseori posibile semne ale embolismului pulmonar.