Iată câteva rețete de măști faciale pe bază de migdale:
Mierea este un îndulcitor natural bogat în vitamine și minerale, are proprietăți antibacteriene și este foarte eficientă în tratarea acneei. Din acest motiv, mierea este ingredinetul nelipsit din produsele de îngrijite destinate tenului gras.
– 1 lingură ulei de migdale
– 1 lingură suc de lămâie
– 2 linguri lapte praf
– 2 linguri miere
Într-un vas de plastic, pune toate ingredientele și amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obținută pe pielea curată, las-o să acționeze 25 de minute și apoi clătește cu apă călduță. Pentru cele mai bune rezultate, repetă tratamentul de 2-3 ori pe zi.
Un alt mod prin care poți include migdalele în rutina de îngrijire este să le amesteci cu lapte. Calciul din lapte stimulează producția de melanină și de elastină. În plus, această mască este recomandată persoanelor care au tenul uscat și sensibil.
– 4 migdale
– 1 lingură de lapte
Cu o seară înainte, pune migdalele într-un vas cu apă și lasă-le la înmuiat peste noapte. A doua zi, pisează migdalele până obții o pudră. Pune-o într-un vas și amestec-o cu laptele până capătă o textură cremoasă. Aplic-o pe față și pe gât. Apoi, las-o să acționeze în timpul nopții. Spală-te pe față a doua zi, cu apă călduță. Repetă tratamentul în fiecare zi timp de 2 săptămâni. După care, aplică masca de două ori pe săptămână.
Este important să aplici această mască doar seara. Expunerea la lumina soarelui poate duce la uscarea pielii și la apariția punctelor negre. În plus, folosește creme cu protecție solară de fiecare dată când ieși din casă.
– 1 lingură suc de lămâie
– 10 picături de ulei de migdale
Pune într-un bol sucul de lămâie și uleiul de migdale. Aplică amestecul obținut pe fața curată ( evită zona din jurul ochilor), lasă-l să acționeze în timpul nopții. Clătește a doua zi dimineața cu apă călduță.