„Suntem de acord că Pilonul II este un instrument util pentru creșterea veniturilor după retragerea din muncă, după trecerea la pensie și noi apreciem că trebuie menținut, dar nu s-a pus problema, ca să fie foarte clar, nu s-a pus problema existenței sau inexistenței Pilonului II, ci numai a nivelului de finanțare”, a afirmat liderul ALDE.
Întrebat dacă urmează ca statul să devină administrator al Pilonului II, Tăriceanu a răspuns că acesta va fi în continuare administrat în regim privat, dar că s-a discutat despre posibilitatea reducerii comisionului de administrare.
„Am văzut diverse analize. Una din analize indică următorul lucru, că este un comision de 2,5 la sută pe care l-au luat fondurile de administrare a pensiilor private. Acest comision mare a fost dat la început pentru a ajuta fondurile de administrare a pensiilor private și există părerea exprimată deja că acest comision atât de mare nu se mai justifică, acum. Adică, până la urmă aceste fonduri se trezesc cu niște bani pentru care nu au făcut nici un efort să administreze. Își iau un comision, mai primesc și un comision de la noi, mai ușor”, a subliniat Tăriceanu, potrivit Agerpres.