Los Angeles a depăşit punctul critic în lupta împotriva celui mai mare incendiu din istoria sa

O ploaie ușoară și scăderea temperaturilor i-au ajutat pe cei peste 1.000 de pompieri care se luptă cu cel mai mare incendiu de vegetație din istoria orașului Los Angeles să depășească punctul critic al catastrofei, duminică seară, însă oficialii americani avertizează că fenomenul continuă să rămână periculos, informează Reuters.
Iulian Tudor
04 sept. 2017, 09:42
Los Angeles a depăşit punctul critic în lupta împotriva celui mai mare incendiu din istoria sa

„Am depășit punctul critic, dar încă nu s-a terminat”, a declarat Eric Garcetti, primarul din Los Angeles, în fața jurnaliștilor americani. „Când vânturile sunt atât de puternice, orice se poate întâmpla”, a adăugat el.

Schimbările de direcție ale vântului pot să determine apariția unor noi focare, care pot să răspândească incendiul în noi regiuni din nordul orașului Los Angeles, a mai spus primarul Eric Garcetti.

Incendiul din La Tuna, răspândit pe o suprafață de 2.400 de hectare în canionul omonim, a izbucnit vineri. Trei locuințe au fost complet distruse și o a patra a fost avariată. Peste 700 de familii au fost evacuate în contextul în care flăcările continuau să avanseze prin vegetația densă din acea zonă, care nu a mai arsă de flăcări de câteva decenii.

Dintre cele 1.400 de persoane evacuate, 90% s-au întors în locuințele lor până duminică după-amiază și aproape toate urmau să se întoarcă acasă până la sfârșitul zilei, a spus primarul Garcetti.

Acesta este cel mai mare incendiu in istoria orașului Los Angeles, prin prisma suprafeței de teren afectată de flăcări. Până duminică seară, 30% din totalul focarelor de incendiu erau controlate. Sâmbătă, aceste procent era de doar 10%.

„Nu am reușit încă să controlăm în totalitate incendiul, dar sperăm că în ziua următoare sau în următoarele două zile vom reuși să stingem aceste flăcări”, a adăugat Eric Garcetti.

Flăcările se întind de-a lungul autostrăzii 210, o arteră de circulație majoră, care a fost închisă timp de mai multe zile. Potrivit primarului din Los Angeles, autostrada urma să fie redeschisă în noaptea de duminică spre luni sau cel mai târziu luni dimineață.

Los Angeles County, în care locuiesc 10 milioane de persoane, a avut de suferit în trecut din cauza unor incendii ample, care au continuat să ardă timp de mai multe săptămâni.

Jerry Brown, guvernatorul statului american California, a decretat stare de urgență în Los Angeles County, o procedură ce facilitează alocarea unor fonduri federale suplimentare pentru a întări lupta împotriva incendiului.

Temperaturile din regiune au fluctuat în jurul valorii de 38 de grade Celsius în ultimele zile. Mercurul din termometre a scăzut la 32 de grade Celsius în cursul zilei de duminică, iar meteorologii se așteaptă ca temperaturile să fie moderate și umiditatea să crească în zilele următoare, fapt îmbucurător pentru echipele care luptă cu flăcările, a spus Ralph Terrazas, directorul Brigăzii de Pompieri din Los Angeles.

Potrivit primarului Eric Garcetti, patru pompieri au fost afectați de deshidratare și au suferit arsuri minore.

La 644 de kilometri în nord, incendiul din Ponderosa a distrus 1.620 de hectare. După ce a izbucnit marți în Butte County, acel incendiu a distrus 32 de case și a determinat evacuarea a peste 500 de familii. Duminică seară, incendiul era controlat într-un procent de 64%, au transmis autoritățile locale.

DailyBusiness
Ai planuri pentru iarna aceasta? Iată când vin ninsorile în România
Spynews
Nicoleta Nucă, adevărul despre presupusa sarcină! Cum a comentat zvonurile potrivit cărora urmează să devină mamă pentru prima dată
Bzi.ro
E vestea momentului în show-bizz: Mario Fresh şi fiica Andreei Esca s-au despărţit! Totul a ieșit la iveală acum!
Fanatik.ro
În ce trebuie să ții orezul înainte să-l gătești. Va avea o calitate superioară, iar pilaful va fi și mai delicios
Capital.ro
Comisia Europeană a dat ORDIN! România este obligată. Are termen două luni
Playtech.ro
ȘOC! Christina Aguilera, de NERECUNOSCUT. Doamne, cum a ajuns să arate, toți cred că e bolnavă
DailyBusiness
Ratele se majorează din nou. Prognoză sumbră pentru 2025
Adevarul
Vila de lux în care a fost ucis omul de afaceri Adrian Kreiner, scoasă la vânzare. Prețul exorbitant pe care îl cere agenția imobiliară
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
De ce nu i-a dat replică niciodată Leo de la Roșiori femeii cu care a făcut un copil și de care s-a despărțit! Manelistul vorbește despre acuzațiile pe care Manuela Oprișiu i le-a adus / VIDEO
Evz.ro
Desert pentru capetele încoronate. Cum se prepară tortul de ciocolată
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
kanald.ro
Ea este Mia, românca care a dispărut în Italia, împreună cu fiul ei de doar doi anișori. Femeia locuia într-un adăpost destinat victimelor violenței domestice
Cancan.ro
Ce s-a întâmplat între Karmen Minune și Bogdan Căplescu, înainte de divorț. A spus-o fără ocolișuri!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Când vine marele cutremur. Cum se pregătește România: Sunt mai greu de pus în practică.
StirileBZI
Pensionarii primesc 700 de lei în plus, din această toamnă! Cine sunt cei care beneficiază de acest ajutor
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
stirilekanald.ro
O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat
substantial.ro
Forțele rusești lovesc așezările din Kursk în ciuda absenței trupelor ucrainene
MediaFlux
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Lovitură grea pentru români. Alimentul fără de care nu pot trăi se scumpește semnficativ