Ancheta în cazul morţii procuroarei Luminiţa Şega a fost redeschisă în urmă cu doi ani şi asta pentru că rudele sale au susţinut întotdeauna că femeia a murit otrăvită cu metale grele.
Fratele acesteia cere deshumarea corpului, dar procurorii susţin că nu se va mai face o nouă deshumare pentru că au deja probele luate de la prima deshumare, atunci când rezultatul făcut de Institul de Sănătate Animală din România nu a fost concludent. Procurorii susţin însă că vor trimite acele probe la cel mai bun institut din străinătate pentru a se vedea clar dacă Luminiţa Şega a fost sau nu otrăvită.
„Redeschiderea acestui dosar nu ar fi fost posibilă dacă judecătorii nu aveau nişte probe concludente. S-a redeschis de 2 ani de zile şi asteptam acum sa se faca aceasta eshumare, sigur ca acum sursele sunt mult mai mici, se pot preleva probe din os, din firul de par şi din unghii. A fost un articol in ziar in care sotul ei spunea ca a fost otravita, eu insa nu stiu nimic de aceasta analiza pe care ar fi facut-o el in Italia. Ar fi bine daca ar fi si el intrebat sa spuna in ce a constat acea analiza, cu ce metale a fost otravita. El nu a fost alaturi de mine de la inceput, poate din cauya ca nu-i permite nici functia ca lucreaza in magistratura„, a declarat fratele Luminiţei Şega la România TV.
Procuroarea Luminiţa Şega a condus secţia penală din Parchetul General, după care s-a mutat în 2005 la DNA şi a murit la scurt timp în urma unui atac cerebral. Printre cele mai grele dosare ale sale s-au numărat Bancorex şi Ţigareta, dar şi dosarele în care era vizat Sorin Ovidiu Vîntu.