Gabriela Firea a spus că managerul interimar Silvi Ifrim a asigurat „cadrul legal” după demiterea fostului manager al Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, dar „poate că nu a avut disponibilitatea de a dialoga şi de a înţelege toate tensiunile din spital”.
„Am acceptat demisia de onoare a doamnei manager Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacienţilor şi a Spitalului Colentina. Mi-a spus că, deşi a acţionat cu foarte multă corectitudine şi onestitate în actul managerial, faptul că s-a ajuns l o astfel de situaţie tensionată, preferă să se retragă pentru a nu mai fi o sursă de tensiune. I-am acceptat demisia de onoare”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
Primarul a mai explicat că motivul pentru care l-a demis pe fostul manager al Spitalului Colentina Bogdan Andreescu nu a fost doar lipsa căldurii din spital, ci şi „suspiciunea unor acţiuni la limita legii în actul managerial”.
„Motivul pentru care fostul manager, domnul doctor Andreescu, a fost schimbat nu a fost pentru că pentru o oră-două, spitalul nu a avut căldură din cauza unei avarii, ci pentru că am primit mai multe informări cu privire la faptul că există suspiciunea unor acţiuni la limita legii sau cu încălcarea legii în actul managerial. Regret cele întâmplate, dar cred că instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria în perioada următoare cu privire la activitate fostului manager”, a adăugat Firea.
Edilul a precizat că joi va anunţa cine va ocupa interimar postul de manager al Spitalului Colentina.
Primarul Capitalei a mai spus că fostul director medical al spitalului, Rodica Olteanu, care a demisionat în urmă cu două săptămâni, va reveni pe post.
Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica de la Spitalul Colentina au demisionat, luni, invocând faptul că, odată cu schimbarea managementului unităţii medicale, în ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea secţiei, în prezent activitatea la neurochirurgie fiind un act de uzură extraordinară. Ei reclamă că au fost refuzate operaţiile a 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care în 2017 ar fi urmat să fie făcute 600 de intervenţii chirurgicale, şi că personalul secţiei este supus unei hărţuiri permanente, iar că fiecare chirurg poate opera doar o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00.
„Subsemnatul, Ionuţ Gobej, medic specialist neurochirurg, angajat al Spitalului Clinic Colentina, fondator al Secţiei de Neurochirurgie, demisionez din funcţia deţinută în cadrul spitalului.(…) Astăzi, activitatea în Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzură extraordinară şi am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care, în anul 2017, era prevăzut să operăm peste 600. Aceşti pacienţi au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, a programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente”, reiese din cererea de demisie a medicului neurochirurg Ionuţ Gobej.
În demisia depusă de către Ionuţ Gobej, acesta menţionează că atât personalul secţie de neurochirurgie, cât şi cel de la ATI sunt hărţuiţi.
Ionuţ Gobej a declarat că nici el şi nici colegul său, Dorin Bica, nu se vor răzgândi cu privire la demisiile pe care şi le-au depus.
În luna ianuarie, atât Ionuţ Gobej, cât şi colegul său Florin Bica, au acuzat managerul spitalului, Silvi Ifrim, că a redus personalul secţiei de neurochirurgie, că nu le sunt plătite orele suplimentare şi că nu mai au posibilitatea de a efectua intervenţii chirurgicale după ora 15.00.