Victor Ponta face apel la colegii parlamentari pentru eliminarea obligativităţii plăţii defalcate a TVA

Fostul premier Victor Ponta a transmis o scrisoare apel către senatorii si deputatii din Parlamentul Romaniei privind eliminarea obligativitatii platii defalcate a TVA .
Filip Stan
07 sept. 2017, 07:37
Victor Ponta face apel la colegii parlamentari pentru eliminarea obligativităţii plăţii defalcate a TVA

„Guvernul Romaniei a adoptat in cadrul sedintei de guvern din data de 30 august Ordonanta de Guvern nr.23 privind plata defalcata a TVA (cunoscuta ca si split TVA), ordonanta ce a fost publicata in Monitorul Oficial in 31 august 2017.

Aceasta prevedere va aduce mari prejudicii tuturor operatorilor economici platitoari de TVA care isi desfasoara activitatea in Romania / nu va creste incasarile la Bugetul de Stat / va creste birocratia si posibilitatea producerii unor abuzuri / nu exista nicio alta tara europeana care sa aplice in acest moment un asemenea sistem / nu s-a facut un studiu de impact si nici nu avem un proiect pilot care sa ne permita sa analizam efectele concrete .

Citeşte şi: Tăriceanu: TVA splitat, soluţie posibilă. Vom analiza cu toată seriozitatea înainte de a o adopta în Parlament

Aceasta evidenta greseala de strategie economica si fiscal bugetara poate fi indreptata de catre Parlament inainte de a produce efecte – pana la data de 1 Ianuarie 2018. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei urmeaza sa intre in dezabaterea Comisiilor de specialitate si ulterior a Plenului Senatului. Dupa Senat urmeaza dezbaterea si adoptarea in Camera Deputatilor. Solutia constitutionala si regulamentara la care trebuie sa apelam este adoptarea unui amendament la aceasta lege prin care sa fie eliminata OBLIGATIVITATEA aplicarii acestui sistem ( ramanand sa fie aplicat facultativ – daca ar exista cumva o firma care ar dori asa ceva)!

Rog toti parlamentarii sa sustina acest demers transpartinic care are ca beneficiar direct TOATE firmele din Romania – iar indirect angajatii acestora si Bugetul de Stat”, scrie Victor Ponta.

Fostul premier consideră că aceasta initiativa a Guvernului Romaniei este gresita cu efecte negative semnificative asupra tutoror firmelor. Argumentele care sustin cele scrise mai sus si care m-au convis sa fac apel la fiecare membru al Parlamentului le gasiti exprimate organizatiile reprezentative ale diversilor agenti economici din Romania. 

Citeşte şi: Florin Jianu: Plata defalcată a TVA va duce la blocarea economiei. ANAF nu are capacitatea să implementeze această măsură

Consiliul Național pentru Întreprinderile Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) si Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei sunt cele mai reprezentative organizatii ale intreprinderilor mici, mijlocii, mari cu capital roman si strain.

Sunt argumentele economice ale celor care zi de zi isi desfasoara activitatea in Romania, care platesc taxele si impozitele ce formeaza sursa principala de venit pentru Bugetul tarii/ fimele mici si mijlocii vor fi cele mai afectate de acesta masura.

Impovararea administrativa si birocratica a contribuabililor onesti cu masuri ca plata defalcata a TVA NU ESTE o buna strategie, NU va contribui la cresterea gradului de colectare a TVA, NU va reduce evaziunea fiscala.

In vederea protejarii fimelor romanesti si a celor cu capital strain care isi desfasoara activitatea in Romania solicit sprijinul in vederea adoptarii acelui amendament la Legea de aprobare a Ordonantei prin care sa fie eliminata OBLIGATIVITATEA aplicarii platii defalcate a TVA, conchide fostul premier.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Când nu este bine să mănânci roșii. Oamenii care au aceste boli trebuie să le evite
Capital.ro
Românii au interzis! NU ai voie să faci acest gest. Este ilegal oriunde în România
Playtech.ro
De ce te înțeapă țânțarii mai mult în zona gleznelor. Motivul surprinzător pentru care preferă această parte a corpului
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Facultatea luată cu asalt de români. Nu s-a mai văzut așa concurență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
„Mai mult de 13-14 ani nu faci dacă te-a pus cineva”. Dialog halucinant între principalul suspect al crimei din Brăila și mama acestuia. Ce l-a sfătuit femeia
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Guvernul trebuie să prezinte un plan de reducere a deficitului bugetar până la 15 octombrie, anunță Nicolae Ciucă
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!