O modalitate naturală prin intermediul căreia poți avea grijă de sănătatea ta este să mănânci ardei iute cu regularitate. Ajută la curățarea arterelor și contribuie la diminuarea valorilor colesterolului și a trigliceridelor.
Pe parcursul anilor, s-a constatat faptul că la persoanele care obișnuiau să consume de ardei iute nu s-au înregistrat problemele cardiace, accidentele vasculare cerbrale sau chiar embolie pulmonară.
În plus, ajută la îmbunătățirea memoriei, ameliorarea sinusurilor și la eliminarea surplusului de kilograme.
O altă variantă dea profita de efectele pozitive ale ardeilor iuți este să apelezi la tratamente corporale cu creme ce au la bază capsaicina, substanța activă din ardeii iuți.
Combate cu succes inflamațiile
Datorită conținutului de capsaicină, încălzeşte corpul şi este un inhibitor puternic al substanţei P, substanță responsabilă cu declanșarea proceselor inflamatorii. Nivelul de capsaicină conținut de un ardei este în funcție de cât de iute este acesta.
Conform ultimelor studii efectuate pe animale, când acestora le-a fost injectate o substanţă care provoacă artrita inflamatorie și au fost hrănite cu alimente care conţineau capsaicină, debutul artritei a fost întârziat şi inflamaţia a fost redusă în mod semnificativ.
Un afrodisiac veritabil
Este un aliment destinat ambelor sexe. Dacă femeile îl folosesc sub formă de creme și loțiuni pentru a pierde în greutate, bărbații îl pot consuma ca aliment cu efect afrodisiac, mai ales pentru că acesta stimulează metabolismul în totalitate prin acțiunea pe care o desfășoară asupra vaselor sangvine.
Dulceața de ardei iute, remediu pentru hipertensiune
Efectele consumului de ardei iute sub formă de dulceață se resimt asupra sistemului circulator și nu numai. În momentul în care o mănânci, în organism se declanșează o senzație de căldură, motiv pentru care este recomandată a fi consumată mai ales pe timpul friguros.
Iuțeala are efecte benefice asupra sistemului circulator ajutând la curățarea vaselor sangvine, descongestionează căilor nazale, previne dezvoltarea celulelor canceroase și ține nivelul colesterolului în frâu.
Efectul antioxidant al ardeilor oferă protecție întregului organism, inclusiv împotriva radicalilor liberi ce pot favoriza apariția aterosclerozei, a diabetului zaharat și a bolilor de inimă.
Stimulează imunitatea
Culoarea roșie a ardeilor este dată de conținutul ridicat de provitamina A și betacaroten. Vitamina A este renumită pentru rolul său în lupta împotriva infecțiilor și pentru menținerea sănătății pielii și a membranelor.
Află cât de sănătos este ardeiul iute AICI.