Concluziile Inspecţiei Judiciare în urma controlului la DNA, redactate vineri. Urmează avizarea şi trimiterea la CSM

Concluziile în urma controlului efectuat de Inspecţia Judiciară privind managementul la DNA au fost redactate până vineri, urmând ca acestea să fie avizate de şeful IJ, iar mai apoi transmise în cadrul instituţiei pentru formularea de obiecţiuni, au precizat reprezentanţii IJ pentru Mediafax.
Romania TV
15 sept. 2017, 07:07
Concluziile Inspecţiei Judiciare în urma controlului la DNA, redactate vineri. Urmează avizarea şi trimiterea la CSM

Concluziile privind managementul Direcţiei Naţionale Anticorupţie vor fi transcrise într-un raportul ce va ajunge pe masa inspectorului şef al IJ.

Ulterior, acest raport va fi trimis pentru formularea de obiecţiuni, iar mai apoi va fi transmis Consiliului Superior al Magistraturii.

Termenul iniţial al controlului Inspecţiei Judiciare la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a fost 11 august, însă acesta a fost prelungit până în 25 august.

Potrivit calendarului IJ, pe 6 octombrie, cel târziu, documentul va ajunge în plenul CSM.

„Ministrul Justiţiei are două căi de a face un control de fond la Ministerul Public. Pe de o parte, ministrul, prin ordin poate să numească procurorii, obiectivele controlului şi graficul. O altă procedură la care eu am apelat a fost aceea de a mă adresa Inspecţiei Judiciare, solicitând ca în planul lor de măsuri să aibă o astfel de abordare. Inspecţia Judiciară a stabilit graficul de efectuare a controlului, a hotărât care este componenţa comisiei, a stabilit care sunt obiectivele controlului. Eu am făcut doar scrisoarea de solicitare a evaluării, a controlului de fond, care nu fusese de 10 ani de zile. Eu am auzit că au fost 176 de controale, dar sunt din alea punctuale. Eu vorbesc de managementul de fond al insituţiei. Eu am trimis scrisoarea. Inspecţia Judiaicră a prins-o în programul de măsuri de control, a stabilit componenţa comisiei, graficul, obiectivele”, a spus, la începutul lunii august,Tudorel Toader.

Inspecţia Judiciară a demarat, în 17 iulie, verificările la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a solicitării ministrului Justiţiei privind verificarea eficienţei manageriale de la DNA şi Parchetul General.

Controlul la DNA au dus la izbucnirea unui scandal in CSM.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru în CSM, a vorbit în termeni duri despre situaţia din Consiliul Superior al Magistraturii spunând că Inspecţia Judiciară va fi supusă unei „execuţii”. Efectele, susţine judecătoarea, sunt după controlul „fără tact şi respect” care a fost făcut la DNA.

„Am citit cu uimire avalanşa de materiale care mi-au ajuns pe mail zilele acestea. Ca într-o competiţie, s-au întrecut pe rând, cu numeroase reclamaţii, formulate la adresa activităţii Inspecţiei Judiciare care se pare că şi-a realizat obiectivele ‘fără tact şi respect’ atunci când a verificat structura de parchet, supusă unui control obişnuit pentru instanţe, reclamaţii venite nu doar de la vârful DNA ci şi din partea unor inspectori judiciari, îngrijoraţi de limitele controlului”, arăta Baltag.

În urma acestui control s-ar dori schimbarea şefului IJ, fiind invocat raportul de audit efectuat de Inspecţia Judiciară. Surse citate de media susţin că se încearcă protejarea Laurei Codruţa Kovesi deoarece raportul ar fi unul devastator şi că o nouă conducere a Inspecţiei Judiciare ar putea să nu valideze acest raport.

Dar lucrurile nu au fost mai calme nici în Inspecţia Judiciară. Surse din sistem au declarat pentru MEDIAFAX că unii inspectori şi-au acuzat colegii că nu ar fi respectat legea în efectuarea controlului la DNA.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cinci zodii care vor scăpa de ghinion în următoarele 3 zile. Noi oportunități și schimbări mari în viața acestor nativi
Capital.ro
Se schimbă complet BANII VECHI. Anunț categoric privind trecerea la Euro: Nu e pozitiv
Playtech.ro
Detaliul ȘOC care răstoarnă TOT scandalul de la JO 2024. S-a AFLAT abia acum
DailyBusiness
Atenție! Se schimbă radical vremea în următoarele 4 săptămâni!
Adevarul
Jurnaliștii britanici au mers pe Via Transilvanica, o aventură pe ruta de 1.400 km prin inima României. Momentul „palinca-o-clock”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Mașinile electrice, pericol pentru proprietari și vecini
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Reginele TikTok-ului au împărțit același bărbat, căsătorit cu fosta lui Bodi! Patrulater amoros cu nume grele!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Obligatoriu și în localitate. Legea se aplică pe toate drumurile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Cluj și Brașov incluse în clasamentul mondial al celor mai fericite orașe
MediaFlux
2000 de lei ÎN PLUS la PENSIE. Vine MAJORAREA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!