Este vorba despre două unităţi din Timişoara (Liceul de Arte Plastice şi Colegiul Economic), dar şi de Liceul din Recaş, Şcoala generală 12 Lugoj, Palatul Copiilor din Buziaş, Liceul Teoretic Buziaş, Liceul Teoretic Gătaia şi şcolile din mai multe comune, informează news.ro.
De asemenea, nu au curent electric cinci unităţi de învăţământ din Timişoara (Liceul de Arte Plastice, Liceul Economic, Grădiniţa Copiilor Fericiţi, Liceul Electrotimiş, Liceul Obradovici). În total, sunt 57 de unităţi de învăţământ fără electricitate.
Totodată, ISJ a propus suspendarea cursurilor în 23 de unităţi de învăţământ: Liceul de Arte Plastice, Colegiul Economic, Colegiul H. Coandă, Colegiul Tehnic de Vest, Liceul D. Obradovici din Timişoara, precum şi Palatul copiilor Buziaş şi Liceul Teoretic Buziaş. De asemenea s-a propus suspendarea cursurilor în localităţile: Remetea Mare, Jebel, Liebling, Giera, Beregsău Mare ( şcoală şi grădiniţă), Parţa, Checea, Chevereşu Mare, Voiteg, Denta; Maşloc, Charlotenburg, GPP Ghiroda, Grădiniţa Domino Servite, Iohanisfeld.
Urmează ca reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să stabilească, în cursul zilei de luni, dacă aceste şcoli vor fi deschise pentru elevi.
După furtuna care a lovit judeţele din Vestul ţării, oraşele arată ca după un adevărat război. Oamenii au surprins imagii dezolante. Pagubele sunt însemnate, iar locuitorii se tem că nimeni nu îi va despăgubi. În Timiş s-au întocmit cinci dosare penale în cazul românilor ucişi de furtună.
După potopul din Timişoara, oamenii au găsit panouri publicitare căzute, copaci smulşi din rădăcini, acoperişuri luate pe sus, terase distruse. Mulţi dintre locatarii de la blocuri s-au ales cu maşinile distruse şi se întreabă cine îi va despăgubi.
Doi copii, de 10 şi 11 ani, sunt în stare extrem de gravă la spitalul de urgenţă din Timişoara după furtuna devastatoare.
Micuţii au fost operaţi, dar starea lor este în continuare critică. Medicii de aici spun că nu mai puţin de 40 de oameni au ajuns duminică seara la urgenţă după vijelie.
Furtuna a făcut ravagii şi în judeţul Alba. Vântul a bătut chiar şi cu 100 de km pe oră, astfel, mai multe acoperişuri au zburat efectiv. Multe dintre ele au căzut pe maşini. Pagubele sunt uriaşe.
În Cluj, oamenii surprinşi de furtună au fugit disperaţi. Într-un parc din oraş, o mămică a preferat să abandoneze căruciorul şi să fugă cât mai repede cu copilul în braţe până la maşină. La scurt timp după ce a plecat, un copac s-a prăbuşit chiar acolo. Iar o parte din acoperişul unui spital din Huedin a fost smuls de vânt.