Surse excelente de vitamine și minerale, merele te ajută să îți păstrezi un ten luminos și o piele strălucitoare. Foloseşte o mască preparată din jumătate de măr dat pe răzătoare, o linguriță de miere și o linguriță de iaurt. Amestecă ingredientele și aplică pasta pe față, gât și decolteu. După 20 de minute, clătește cu apă din abundență și bucură-te de frumusețea naturală a pielii tale.
Nu numai că sunt gustoase şi parfumate, dar şi extrem de sănătoase pentru pielea ta. O mască din pere îţi va tonifia pielea într-un mod eficient şi o va lăsa fină şi catifelată. Ai nevoie de jumătate de pară coaptă, o linguriţă de miere şi o linguriţă de smântână proaspătă. După ce ai curăţat para de coajă, e tai-o bucăţele şi paseaz-o. O amesteci cu miere şi smântână şi o aplici pe tenul curat. După ce s-a uscat, aproximativ 10 minute, o îndepărtezi cu apă şi lași pielea să se usuce în mod natural.
Pe lângă resveratrol, o substanță cu proprietăți antiîmbătrânire, strugurii negri mai conțin vitamine și minerale, care contribuie la refacerea țesuturilor. Strugurii pot fi folosiți și în tratarea acneei. Ai nevoie de o ceașcă de struguri negri zdrobiți, o linguriță de ulei de măsline, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și 2 lingurițe de lapte. Amestecă bine toate ingredientele și masează-ți tenul. Vei îndepărta celulele moarte iar pielea își va recăpăta suplețea și fermitatea.
Prunele sunt fructele ideale când vine vorba de tenul gras, cu aspect lucios. Masca din prune îndepărtează excesul de sebum și are proprietăți astringente. Ai nevoie de două prune mari, coapte și o ceașcă de iaurt. Amestecă cele două ingrediente într-un recipient și ține-l la frigider 15 minute. Aplică masca răcoritoare pe față și gât și las-o să acționeze 20 de minute. Îndepărtează cu apă călduță și repetă procedeul cel puțin o dată pe săptămână.
Măștile cu gutui sunt mai puțin utilizate, dar specialiștii în frumusețe susțin că merită încercate atunci când tenul devine tern și brăzdat de riduri. Folosește o gutuie foarte coaptă, pe care o cureți de coajă, o tai bucăți și o dai pe răzătoare fină. Adaugă pudră de talc până observi că se formează o pastă groasă, pe care o aplici la nivelul feței. După 15 minute, îndepărteaz-o cu apă călduță și aplică o cremă antirid.
Dacă nu ai la îndemănă niciun fruct proaspăt, foloseşte nucile din cămară în ritualul de îngrijire. O mască cu nuci şi miere curăţă tenul în profunzime şi intensifică fluxului sangvin. Îţi trebuie 3 nuci pisate, pe care le amesteci cu apă călduţă, până se formează o pastă albicioasă. Adaugi 2 linguriţe de miere şi, după ce ai aplicat amestecul pe ten, gât şi decolteu, masezi uşor, cu mişcări circulare. Nu e nevoie să o ţii un timp îndelungat, ci doar 5 minute, cât faci masajul, iar apoi să o îndepărtezi cu apă.