Potrivit lui Emanuel Ungureanu, cei patru funcţionari (Sanda-Cristina Grăjdeanu, Cezar Radu, Andreea Safta şi Ema-Iulia Popovici) care au fost, în perioada 15-26.05.2017, în control la Cluj, la solicitarea DIICOT, au fost cazaţi la un hotel de cinci stele din oraş, deşi nu aveau dreptul legal să beneficieze de acest confort (conform HG 1860/2006, capitolul 4, articolul 26, al.1 litera a). Cazarea a fost efectuată de reprezentantul Ministerului Sănătăţii, domnul Claudiu Mihai Hirţea, şi din informaţiile pe care le deţinem cu implicarea directă a managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă.
„Este foarte ciudat că nişte funcţionari publici veniţi la un control iniţiat de DIICOT şi-au permis să se cazeze la un hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, în condiţiile în care legea prevede că funcţionarii se pot caza la un hotel de maxim 3 stele. Dovada că acest control a fost viciat o avem în aceste zile când o altă echipă mixtă a fost trimisă la Institutul de Transplant din Cluj, tot de către DIICOT, un indiciu clar că procurorii au suspiciuni că funcţionarii publici trimişi prima dată în control, în perioada 15-26.05.2017, nu şi-au făcut datoria corespunzător„, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.
DIICOT a solicitat controlul CNAS la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, ca urmare a unei sesizări depuse tot de deputatul Emanuel Ungureanu în luna martie. În sesizare, deputatul USR susţinea că pacienţii cu diferite afecţiuni urologice, care se adresau cu bilet de trimitere acestei instituţii de stat, erau direcţionaţi de către profesorul Lucan către clinica privată Lukmed, clinica fiind deţinută de familia Lucan şi administrată de fiul profesorului Lucan, Ciprian Lucan, care era şi angajat al Institutului din Cluj.
Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că „au existat întâlniri secrete între rectorul Universităţii de medicină şi farmacie din Cluj, Alexandru Irimie, profesorul Lucan şi ministrul Bodog”, care „în mod cert vizau soarta Institutului în condiţiile în care procurorii descinseseră la clinica Lukmed şi la Institutul de Transplant”, precizând că va oferi această informaţie procurorului de caz. „Întrebarea mea este ce a căutat ministrul Bodog la o întâlnire cu profesorul Irimie şi Lucan, în condiţiile în care procurorii cercetau instituţia în care lucra profesorul la acea oră şi clinica privată pe care o controla prin fiul său”, a conchis Ungureanu.