Mai jos, vei găsi o listă cu cele mai întâlnite greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama atunci când mergem la cumpărături, scrie estisuperba.ro. Este foarte important să învățăm să economisim când mergem la cumpărături fără a afecta în vreun fel calitatea produselor.
1. Cumpărarea produselor în ordinea greșită.
Uneori este dificil să te limitezi doar la un număr fix de produse pe care să le cumperi când ești în supermarket. Dar asta nu înseamnă că nu poți să începi să cumperi produse mai sănătoase. Dacă nu poți rezista tentației, încearcă să-ți începi cumpărăturile cu legumele.
2. Necunoașterea prețului produselor pe care le consumi regulat.
Încearcă să le memorezi sau cel puțin să le notezi undeva. Asta te va ajuta să faci o comparație între magazine sau să îți dai seama că este ceva în neregulă când un produs este redus sau are un preț mai ridicat decât de obicei.
3. Nu planifici nimic în avans.
Acest lucru nu numai că afectează bugetul, dar și meniul pentru săptămâna următoare. Dacă planifici ce vrei să mănânci în următoarea săptămână, vei știi exact ce produse trebuie să cumperi pentru acele feluri de mâncare. Asta te va scuti de cheltuieli în plus.
4. Nu acorzi atenție gramajului produselor pe care le cumperi.
Să presupunem că sunt două pachete de unt pe un raft care par a fi la fel. Nu te grăbi să-l iei pe cel care are prețul mai mic. Verifică gramajul lor. S-ar putea să realizezi că cel cu gramaj mai mic costă mai mult.
Citeşte şi Cum să faci fericită o femeie? 5 sfaturi pentru bărbaţi
5. Ignorarea brand-ului magazinului în care te afli.
Aproape toate supermarketurile au propriile lor brand-uri. Aceste produse costă mai puțin decât alte produse de la alte firme. În același timp, calitatea poate și superioară sau la fel, doar că de obicei aceste produse nu au un ambalaj prea atractiv.
6. Nu încerci noi produse.
mulți dintre noi folosim mereu aceleași produse din teama de a încerca ceva nou. Totuși, produsele noi, chiar fabricate de firme mici și necunoscute au o calitate mai bună și sunt mai ieftine. Să nu-ți fie teamă să experimentezi.
7. Nu verifici reducerile.
Există chiar niște aplicații care te pot informa în legătură cu reducerile din magazinele din apropierea ta. Astfel de programe te vor ajuta să compari prețurile acelorași produse din magazine diferite și poți alege cele mai bune oferte.
8. Eviți produsele scumpe.
Multe produse pot fi cumpărate la prețuri rezonabile. De exemplu, zahărul în ambalaj obișnuit, poate fi cumpărat mult mai ieftin și la aceeași calitate ca și zahărul într-un ambalaj extravagant.
9. Alegerea produselor care sunt în față pe raft.
Pentru a cumpăra produsele proaspete, caută mereu în spatele raftului. Angajații din magazine sunt obligați să așeze produsele mai vechi în față pentru ca oamenii să le cumpere pe cele care expiră mai repede. Astfel nu se va risipi mâncarea.