Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe gimnaştii Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu

Președintele Klaus Iohannis i-a decorat marți, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe gimnaștii Cătălina Ponor, Larisa Iordache și Marian Drăgulescu.
Romania TV
26 sept. 2017, 19:39
Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe gimnaştii Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu

În semn de „înaltă apreciere pentru talentul, pasiunea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internațional”, președintele Klaus Iohannis le-a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer Cătălinei Ponor și lui Marian Drăgulescu și Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu o baretă, Larisei Iordache. 

„În semn de apreciere și recunoștință pentru modul lăudabil în care reprezentați țara, pentru determinarea și perseverența de care ați dat dovadă, vă ofer aceste decorații și vă mulțumesc pentru momentele emoționante pe care ni le-ați oferit nouă, tuturor românilor”, a declarat Iohannis.

El a precizat că a ținut în mod special să le înmâneze distincțiile sportivilor marți, înainte ca aceștia să plece la Campionatele Mondiale de la Montreal, pentru ca decorațiile să fie un imbold. 

„Medaliile obținute de-a lungul timpului arată un înalt nivel al performanței sportive, pe care l-ați atins prin muncă, abnegație și pasiune”, a afirmat șeful statului.

Iohannis i-a felicitat și pe antrenori, pe membrii staffului tehnic și familiile sportivilor. 

Șeful statului a ținut să felicite pe rând fiecare sportiv decorat și să-i ureze succes: „Doamnă Cătălina Ponor, ați fost de cinci ori campioană europeană la bârnă. Este un titlu câștigat cu multă muncă, cu sacrificii. Este o performanță extraordinară, care denotă pasiunea, talentul și truda cu care evoluați în acest sport. V-am înmânat anul trecut drapelul României și ați reprezentat cu demnitate sportul românesc la Jocurile Olimpice. Sunt sigur că nu vă veți opri aici și că veți aduce României noi medalii. (…) Doamnă Larisa Iordache, datorită rezultatelor pe care le-ați obținut, podiumul a fost dominat de multe ori de România la campionatele internaționale de gimnastică. Sunteți ambițioasă, puternică și pregătită. Sunt convins că medaliile obținute vă vor încuraja să deveniți din ce în ce mai bună. (…) Domnule Marian Drăgulescu, ați reușit să scrieți istorie pentru gimnastica românească. Multiplu campion, v-ați împlinit dorința de a cânta imnul României alături de oamenii din sală care au venit să vă susțină la Campionatele Europene de gimnastică din această primăvară. Aveți de ce să fiți mândru. Ocupați un loc fruntaș astăzi în clasamentul gimnasticii românești, clădit în mulți ani de muncă și cu multe sacrificii. Succes!”. 

Președintele le-a transmis sportivilor că sunt un exemplu de determinare pentru generațiile tinere și i-a încurajat să rămână tot timpul aproape de sportul românesc.

„Sper ca astăzi, mai mult ca oricând, într-un moment în care performanțele noastre sportive sunt mai degrabă excepții, autoritățile centrale și locale să înțeleagă acest lucru și să se aplece cu atenție asupra acestui domeniu. Avem potențialul de a reedita mari succese, însă fără un plan bine pus la punct, fără o strategie coerentă, este greu de crezut că ne vom întoarce acolo”, a conchis șeful statului. 

Marian Drăgulescu i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru distincții și a menționat că este cel de-al patrulea șef de stat care îl decorează.

La ceremonie au participat ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, sportivi și consilieri prezidențiali.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia Majorează Taxele de Import Pentru Produse Din „Țări Neprietenoase”
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'