DINAMO – ASTRA 1-1: Câinii ratează play-off-ul după terminarea turului

Vasile Miriuţă a obţinut primul punct de când este antrenorul lui Dinamo, după 1-1 cu Astra în etapa a 13-a. Dinamo termină turul sezonului regulat pe primul loc din playout.
Filip Stan
30 sept. 2017, 15:11
DINAMO - ASTRA 1-1: Câinii ratează play-off-ul după terminarea turului

Ameninţaţi de finanţatorul Ionuţ Negoiţă că nu-şi vor mai primi salariile până nu ajung pe podium, jucătorii lui Dinamo nu au avut nicio ocazie în prima repriză a meciului cu Astra. În schimb, jucătorul convocat, în premieră, la naţională, Alex Ioniţă a orchestrat cele două şanse de gol pentru echipă lui Edi Iordănescu din primele 45 de minute.

În a doua repriză, Nedelcearu a fost aproape de autogol înainte ca Dinamo să marcheze prin Nemec. Pentru atacantul slovac a fost abia a doua reuşită din turul Ligii 1.

Fără victorie de patru etape, dinamoviştii au fost egalaţi în minutul 82 după lovitura liberă executată perfect de Romario Moise.

Salomao a ratat în prelungiri şi Dinamo – Astra s-a terminat 1-1, primul punct pentru Miriuţă pe banca ”alb-roşilor”

La jumătatea sezonului regulat, Dinamo este la un punct sub locurile de playoff.

Dinamo: Penedo – Romera, Dudea, Nedelcearu, Filip – Hanca, Mahlangu, Nascimento – Costache, Nemec, Oliva
Rezerve: Brănescu, Bokila, I. Șerban, Katsikas, Corbu, Salomao, Rivaldinho
Antrenor: Vasile Miriuță

Astra: Iliev – Stan, Polcazak, Erico, Radunovic-  Dandea, Mrzljak – Balaure, Takayuki, Ioniță II – Abang
Rezerve: Lazar, Bejan, V. Gheorghe, Marquinhos, Moise, Le Tallec
Antrenor: Edward Iordănescu

Dinamo încearcă astăzi să iasă din pasa neagră. În ”Ştefan cel Mare” vine însă o echipă aflată în mare formă. Jucătorii lui Miriuţă îşi încearcă forţele cu Astra Giurgiu, de la ora 20:30, în direct la Digi Sport 1.

Dinamoviştii caută cu orice preţ să iasă din criză. Învinşi de FCSB şi Concordia Chiajna, alb-roşiii sunt în afara locurilor de play-off. ”Câinii” vor încheia turul sezonului regulat pe teren propriu, cu Astra Giurgiu. Vasile Miriuţă va încerca să obţină primele puncte pe banca lui Dinamo şi a cerut mobilizare generală.

”Ne așteaptă un meci foarte greu cu Astra, știm foarte bine, au un parcurs foarte bun de campionat, Edi e un antrenor pe care eu îl apreciez și îl respect foarte mult, face o treabă foarte bună la Astra. Eu zic că am reușit să-i ”trezesc” pe băieți, știți cum, le-am spus că vreau fapte și eu și suporterii noștri. Toată suflarea dinamovistă așteptam fapte pe teren”, a spus Miriuță, susținut de Steliano Filip: ”Ne așteaptă un meci dificil pentru că întâlnim o echipă în formă a campionatului, însă îmi doresc să strângem rândurile și să începem și noi să câștigăm puncte”.

În ultimele cinci meciuri cu Astra, Dinamo a obținut trei victorii și două remize. Totuși, jucătorii lui Edi Iordănescu au impresionat în acest sezon și au adunat 22 de puncte, cu 6 mai mult decât ”alb-roșiii”.

”Să nu neglijăm forța pe care o are Dinamo, este ca o fiară rănită în momentul de față și asta o face mai periculoasă. Dinamo are calitatea și forța să se regenereze rapid și să se regrupeze, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche”, a spus Edi Iordănescu. Meciul dintre Dinamo şi Astra va fi transmis astăzi, de la ora 20:30, în direct de Digi Sport 1.

Echipele probabile:

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip – Mahlangu, Nascimento – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec. Antrenor: Vasile Miriuță

Astra Giurgiu: Iliev – Belu, Polczak, Beja, Stan – takaiuki, Dandea, Balaure, Ioniță II Marquinhos, Abang. Antrenor: Edi Iordănescu

Cu o etapă înainte de finalul turului, Dinamo se află într-o situație de-a dreptul dezastruoasă. „Câinii” se află pe locul 7, cu 16 puncte, și vin după două înfrângeri consecutive, cu FCSB, 0-1, și Concordia Chiajna, 2-3.

De partea cealaltă, Astra Giurgiu se află pe locul 5, cu 22 de puncte. Fosta campioană a României a avut o primă parte a sezonului extrem de bună, situându-se mereu în prejma podiumului. 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Elena Udrea e terminată. Nu mai are nicio șansă. Suferă cumplit
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
Românii care vor ieși la pensie cu 5 ani înainte de termen! Așa prevede Noua Lege a Pensiilor!
Adevarul
O plimbare cu telecabina într-o stațiune de top din Italia, de trei ori mai ieftină față de Sinaia: „E japcă la prețuri”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Seria Mamma Mia continuă. Producătorii filmului pregătesc a treia parte
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Autopsia preliminară a Ioanei, tânăra din Suceava care s-a sinucis. „Tragedia a fost mușamalizată. A...
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Anunțul momentului despre Victor Rebengiuc. Ce se întâmplă cu marele actor al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...